ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δ. Κοντομηνάς: Ο ΕΝΦΙΑ έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση

Δ. Κοντομηνάς: Ο ΕΝΦΙΑ έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση

Στην εκτίμηση ότι «στο τέλος θα νικήσει η λογική» προέβη σήμερα, Παρασκευή (13/02/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και αφού πρώτα είχε τονίσει την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις από τους Έλληνες επιχειρηματίες με τη βοήθεια των τραπεζών, οι οποίες «δεν έχουν βοηθήσει και πάρα πολύ».

Ο κ. Κοντομηνάς, αναφερόμενος ακόμη στην ανάγκη για σταθερό φορολογικό πλαίσιο, υποστήριξε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε κυρίως λόγω της βαρύτατης και χωρίς σχέδιο φορολογίας όπως ο ΕΝΦΙΑ », σπεύδοντας πάντως να προσθέσει ότι ο λόγος του δεν είναι πολιτικός και ότι δεν έχει καμία πολιτική δέσμευση. «Τόσα χρόνια που είμαι επιχειρηματίας δεν είχα καμία σχέση με το Δημόσιο και δεν είμαι κρατικοδιαίτος».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της συνεργασίας της Intertech, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Demco του κ. Κοντομηνά, με την ιαπωνική Ricoh στο χώρο των εκτυπωτικών λύσεων, ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις όπως αυτή που κάνει η εισηγμένη εταιρεία του ομίλου, ενώ προανήγγειλε και άλλες κινήσεις στο χώρο της τεχνολογίας, τον οποίο θεωρεί από εκείνους που έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Η Intertech ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ιαπωνική Ricoh , έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στο χώρο των εκτυπωτικών λύσεων και της διαχείρισης δεδομένων. Στην Ελλάδα, η Ricoh είχε μεν παρουσία μέχρι τώρα αλλά τα μερίδια αγοράς της ήταν αρκετά πιο χαμηλά από το 10%, κάτι που θα επιδιωχθεί να αλλάξει μέσω της συνεργασίας με την Intertech. Η εκτίμηση της Ricoh είναι πάντως ότι η ελληνική αγορά των εκτυπωτικών λύσεων έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, δεδομένου κιόλας ότι τα τελευταία τρίμηνα παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη τριετία, το μερίδιο της Ricoh στην ελληνική αγορά να πλησιάσει το αντίστοιχο της Ευρώπης, όπου το μερίδιο της ιαπωνικής εταιρείας είναι λίγο πάνω από το 20% και να είναι ένας από τους κορυφαίους "παίκτες". Στην Ελλάδα, θα διατίθεται η πλήρη γκάμα των λύσεων της Ricoh που περιλαμβάνει από προσιτούς εκτυπωτές που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές μέχρι λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων επιχειρήσεων. Μάλιστα, ένας από τους τομείς που οι δύο πλευρές σκοπεύουν να δώσουν έμφαση είναι αυτός των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων (managed print services - MPS), τις οποίες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν και οι ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσουν το κόστος τους.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πολιτόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Intertech, από τη συνεργασία με την Ricoh, αναμένει επιπλέον έσοδα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ ο στόχος είναι σε βάθος τριετίας τα επιπλέον έσοδα σε ετήσια βάση να είναι της τάξεως των 7-10 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία με τη Ricoh δεν θα είναι η μόνη αναπτυξιακή κίνηση της Intertech, η οποία είναι γνωστή στην ελληνική αγορά για τη διάθεση των προϊόντων της Panasonic. Ο κ. Κοντομηνάς προανήγγειλε επέκταση στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, επισημαίνοντας ότι οι χάκερ μπορούν πλέον να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες συμφωνίες στο χώρο της τεχνολογίας, ο οποίος είναι από εκείνους που θα έχουν ανάπτυξη.

Σχετικές ειδήσεις