ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για διαρθρωτικές αλλαγές

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για διαρθρωτικές αλλαγές

Τις προτάσεις του ΣΕΒ για αλλαγές σε 11 τομείς πολιτικής παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Ακης Σκέρτσος, μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

Πρόκειται για 82 προτάσεις στους τομείς: Φορολογική Δικαιοσύνη, Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση, Μείωση Ενεργειακού Κόστους, Βιομηχανική Πολιτική, Σύγχρονο Σύστημα Αδειοδότησης, Λειτουργικός Χωροταξικός Σχεδιασμός για τις Επιχειρήσεις, Ποιοτική και Ταχεία Απονομή Δικαιοσύνης, Δομές Ποιότητας για τη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας, Εποπτεία Αγοράς και Κανόνες στον Ανταγωνισμό, Καλή Νομοθέτηση και Ρυθμιστική Διοίκηση και στοχεύουν σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσας επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος οραματίζεται την Ελλάδα ως τη χώρα, που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει και θα μπορεί να επισκεφθεί, να ζήσει και να επενδύσει. «Θέλουμε, είπε, μια Ελλάδα δυναμικό κέντρο της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με στέρεους θεσμούς, ελκυστικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, που προάγει τις εξαγωγές, την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και τις ποιοτικές υπηρεσίες, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη γνώση, τη συνοχή, τις ίσες ευκαιρίες και το κράτος δικαίου.»

Ο νέος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σημείωσε ότι οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν μια μεταβατική περίοδος σε όλα τα επίπεδα με μια νέα Κυβέρνηση στη χώρα μας, με νέα ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νέο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και με νέα Διοίκηση στον ΣΕΒ. Για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στον Σύνδεσμο, ο ΣΕΒ τίμησε τον τέως αντιπρόεδρο κ. Χάρη Κυριαζή ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στο νέο σχήμα Στέγης Βιομηχανίας/ΙΒΕΠΕ, όπου θα εποπτεύει την οργάνωση των εργασιών τεκμηρίωσης των θέσεων του ΣΕΒ.

Παυλόπουλος, Τσίπρας, Βαρουφάκης το απόγευμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην παραδοσιακή απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κα. Emma Marcegaglia και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σχετικές ειδήσεις