ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Δημιουργική μας Έμπνευση είναι τα παιδιά μας !

Η Δημιουργική μας Έμπνευση είναι τα παιδιά μας !

Αυτά είναι ο λόγος και ο σκοπός που πασχίζουμε και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας. Προσπαθούμε να τους εμφυσήσουμε ήπια και μεθοδικά, όλες τις αξίες που εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει να έχουν.

Τα βλέπουμε να προσπαθούν να πιάσουν το μολύβι και να κάνουν τα πρώτα καλλιγραφημένα και γεμίζουμε με χαρά. Κάνουν τις πρώτες μουτζούρες και νομίζουμε ότι σχεδιάζουν αριστουργήματα. Πιάνουμε τον εαυτό μας να χαζεύουμε τις ζωγραφιές τους και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχουν φτιάξει και εκεί που εμείς βλέπουμε τέρατα αυτά μας εξηγούν ότι είναι ένας Πρίγκηπος που πάει το άλογο του βόλτα, και πραγματικά αναρωτιόμαστε με την φαντασία τους και το τι έχει μέσα το μυαλουδάκι τους.

Capture

Η δική μας ευθύνη είναι να εμπλουτίσουμε την φαντασία τους και να τους δώσουμε όλα αυτά τα ερεθίσματα ώστε να μπορούν να συνθέτουν και να δημιουργούν τις δικές τους δημιουργίες και εμπειρίες. Αρχίζοντας από τα πρώτα χρόνια που το παιδιά μας είναι μικρό, με το του αγοράζουμε μπλοκ και τετράδια Παιδικής Ζωγραφικής και σιγά-σιγά προχωράμε σε απλά Μπλοκ Ζωγραφικής και μετά σε μπλοκ Μικροί Ζωγράφοι με αυτοκόλλητα, που φυσικά τρελαίνονται.

Capture2

Αρχίζουμε λοιπόν αγοράζοντας τετράδια Ζωγραφικής Α4 καρφίτσα ΖΑΖΟΟ – Παίζω με τα χρώματα μπλοκ, στο οποίο οι εσωτερικές σελίδες είναι προτυπωμένες με μαυρόασπρα σχέδια με φαρδιά περιγράμματα, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να ελέγχει την κίνηση του χεριού του και να χρωματίζει μέσα από το περίγραμμα. Το διάστημα αυτό το παιδί μαθαίνει να είναι αποτελεσματικό με μικρές κινήσεις και παίρνει πολύ μεγάλη χαρά όταν ολοκληρώνει το έργο του. Φυσικά εμείς οι γονείς φουσκώνουμε από υπερηφάνεια για το αριστούργημα του παιδιού μας, και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται το παιδί μας. Να δει τον θαυμασμό στα μάτια μας για το υπέροχο δημιούργημα του. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για το παιδί μας. Του δίνουμε αυτοπεποίθηση και μαζί την παραδοχή και την σιγουριά ότι μπορεί να τα καταφέρει, όχι μόνο σε αυτή την ενασχόληση αλλά και μετέπειτα στην ζωή του. Έτσι το εκπαιδεύουμε !

Capture3

Πολύ σημαντικό επίσης είναι, το παιδί μας την ώρα που χρωματίζει η ζωγραφίζει, να βρίσκεται σε ένα ήμερο και ευχάριστο περιβάλλον, ίσως και με απαλή μουσική, μέσα στο οποίο χαλαρώνει και αφήνει την φαντασία του να δημιουργήσει. Θέλει πολύ προσοχή να μην διαταράσσουμε την ησυχία του και να το αφήνουμε να εκφραστεί. Πολλές φορές θα παρατηρήσουμε ότι σε τέτοιες στιγμές εντυπωσιάζεται και το ίδιο από την δημιουργικότητα του. Άλλες φορές εάν το συνεπάρει η μουσική μπορεί να σηκωθεί και να αρχίσει να χορεύει. Αφήστε το να εκφραστεί όπως αυτό θέλει.

Capture4

Τα παιδιά πλάθονται και είναι πολύ σημαντικό να τα εμπνέουμε με τις πράξεις μας και να τους δίνουμε συνέχεια ερεθίσματα για να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.
Η Δημιουργική μας Έμπνευση είναι τα παιδιά μας !

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!