ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεργασίες με την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ανάπτυξη

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεργασίες με την πανεπιστημιακή κοινότητα για την ανάπτυξη

Τη δυνατότητα συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών για τα Έξυπνα Δίκτυα διερεύνησε ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσα από την επιτυχημένη διεξαγωγή της 6ης Ημερίδας για τα Smart Grids.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου «Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, ο ΔΕΔΔΗΕ, ως μία από τις βασικότερες εγχώριες τεχνολογικές επιχειρήσεις, επιδιώκει να επωφεληθεί και να αξιοποιήσει τον επιστημονικό πλούτο της χώρας μας και μέσω συνεργασιών, να συμβάλλει στην ανάπτυξη».

Μέσα από τα πρωτοποριακά και καινοτόμα έργα που έχει ανάγκη να υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και τη μετάβασή τους στην εποχή των Έξυπνων δικτύων, σκοπεύει να ανοίξει ταυτόχρονα το δρόμο για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων από ελληνικές επιχειρήσεις και πανεπιστημιακούς φορείς.

Βασική επιδίωξη του ΔΕΔΔΗΕ είναι να λειτουργήσει ως ένας κόμβος συγκρότησης και συντονισμού ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος που περιλαμβάνει πανεπιστήμια, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και πλήθος άλλων φορέων και οργανισμών.

Ο κ. Χατζηαργυρίου, κάλεσε τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας που συμμετείχαν στην ημερίδα, να συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως:

· Εποπτεία και Έλεγχος του Δικτύου διανομής σε πραγματικό χρόνο
· Αύξηση της διείσδυσης της διεσπαρμένης παραγωγής στα δίκτυα διανομής
· Λειτουργία μη Διασυνδεδεμένων Νησιών με υψηλή διείσδυση ΑΠΕ
· Ενσωμάτωση Τεχνικών Διαχείρισης Ζήτησης
· Κυβερνοασφάλεια
· Ηλεκτροκίνηση

Στην Ημερίδα συμμετείχαν 80 στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ και περισσότεροι από 20 καθηγητές, εκπρόσωποι από τα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις