Τσίπρας για Σκοπιανό στο Twitter: Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ!

Με ένα ιδιαίτερα θερμό μήνυμα στο λογαριασμό…

Συμφωνία των Πρεσπών: Μετά το VMRO και ο Καμμένος καταγγέλλει δωροδοκία στα Σκόπια

Τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών του…

Ζάεφ: Είναι μία ιστορική ημέρα για τη χώρα μας

Σε πανηγυρικό τόνο, ήταν οι πρώτες δηλώσεις…

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται χειμώνας - Πότε θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα - Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η…

Σκοπιανό: Οι πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης για την έγκριση της πρότασης Ζάεφ

Την ικανοποίησή τους για την έγκριση της…

Απολύσεις 3.900 εργαζομένων στον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας

Απολύσεις 3.900 εργαζομένων στον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας

Η Ericsson σχεδιάζει την περικοπή 3.900 θέσεων εργασίας στη Σουηδία, καταργώντας το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων μεταποιητικών δραστηριοτήτων της, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με συρρίκνωση της αγοράς τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η σουηδική εταιρία, η μετοχή της οποίας έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% από τις αρχές του έτους και αναζητά νέο διευθύνοντα σύμβουλο μετά την αποπομπή του Χανς Βέστμπεργκ τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι περίπου 3.000 θέσεις εργασίας θα αφορούν μεταξύ άλλων τα τμήματα παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης (R&D) και οι υπόλοιπες 900 θα είναι θέσεις συμβούλων.

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας αποτελούν πλήγμα για τη Σουηδία, όπου η Ericsson αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες. Σήμερα, η Ericsson απασχολεί περίπου 16.000 εργαζομένους στη Σουηδία.

Η εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα λάβει περαιτέρω μέτρα με στόχο της βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της λόγω των δύσκολων συνθηκών στην αγορά, έχοντας ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους ύψους 9 δισεκ. σουηδικών κορωνών (1,1 δισεκ. δολαρίων) το 2014.

Οι 1.000 θέσεις που θα αφορούν τη μεταποίηση καταργούν το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων παραγωγικών δραστηριοτήτων της Ericsson, που αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν στο 5% της παγκόσμιας παραγωγής της.