ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Diamonds of the Greek Economy 2017: Απονεμήθηκαν οι διακρίσεις στις επιχειρήσεις-διαμάντια

Diamonds of the Greek Economy 2017: Απονεμήθηκαν οι διακρίσεις στις επιχειρήσεις-διαμάντια

Η επιχειρηματική αριστεία και οι πρωταγωνιστές των «διαμαντιών» της ελληνικής οικονομίας επιβραβεύθηκαν την Τρίτη (04/07/2017), στο ετήσιο φόρουμ «Diamonds of the Greek Economy 2017» το οποίο διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», υπό την υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του ΕΟΤ.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε

Την εκδήλωση απονομής των επιχειρηματικών διακρίσεων παρακολούθησαν εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καθώς και πρόεδροι επιμελητηρίων.

Στόχος η μείωση της ανεργίας κατά 10%

Το τοπίο στον κλάδο του τουρισμού παρουσίασε η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά. Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, έχει επιτευχθεί επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου, ενώ θετικά είναι τα στοιχεία από τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, για την ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού 365 ημέρες το χρόνο. Χαρακτηριστικά, το 2016 σημειώθηκε ρεκόρ, καθώς τη χώρα επισκέφθηκαν 28 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ το πρώτο 5μηνο του 2017 σημειώθηκε ρεκόρ 15ετίας στις θέσεις απασχόλησης στον κλάδο. Λόγω επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η αύξηση αυτή αφορά και σε μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι μόνο εποχιακές, σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Τους στόχους της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης με ορίζοντα το 2021, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης. Ιεραρχείται η μείωση της ανεργίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2021, μαζί με την αναστροφή της τάσης της μετανάστευσης νέων πτυχιούχων και επιστημόνων. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ανάσχεση της μείωσης και γήρανσης του πληθυσμού, καθώς και η άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της χώρας. Τέλος, ο κ. Λαμπριανίδης επισήμανε την προσπάθεια βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ο αντίλογος ήρθε από τον βουλευτή Αττικής και αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Μπούρα. Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία επένδυση η οποία να έχει ενταχθεί», ενώ «υποβλήθηκαν 800 αιτήσεις και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το πληροφοριακό σύστημα για τον έλεγχο των δικαιολογητικών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, παρατήρησε ότι η μακρά περίοδος των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είχε υφεσιακές συνέπειες. Ωστόσο, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η «έστω και χαλαρή» δέσμευση για το χρέος, δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης, πρόσθεσε.

Οι βραβεύσεις

Οι 40 επιχειρήσεις-διαμάντια που βραβεύθηκαν για την ικανότητά τους να αναπτύσσονται παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, το σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό τους, την αξιοσημείωτη εξωστρέφεια και την προσφορά τους στην εθνική οικονομία, ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 300 εταιρείες.

Η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε έλαβε βραβείο για μία ακόμα χρονιά. «Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε είναι ένας από τους δυναμικότερους φαρμακευτικούς επιχειρηματικούς ομίλους» ανέφερε η κ. Γεωργία Βέρδη, διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας του ομίλου η οποία παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους της διοίκησης και της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Το 2016 διανεμήθηκαν 104 εκατ. φαρμακευτικά κουτιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγή. Κατά την περίοδο της κρίσης επενδύθηκαν 20 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό και παράλληλα διατήρησε στο ακέραιο τις 1.100 θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΒΙΑΝΕΞ απασχολεί 400 επιστήμονες (χημικούς, φαρμακοποιούς, ιατρούς κ.α.) ενώ στη Διεύθυνση Ποιότητας εργάζονται 120 επιστήμονες, οι οποίοι πιστοποιούν την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων, είναι κάποια από τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Βέρδη.

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε ειδικό βραβείο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, το οποίο έλαβε η διευθύνουσα σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Uni-Pharma, Ιουλία Τσέτη. Στη δυναμική του κλάδου του φαρμάκου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος τόνισε ότι «παρά τα οριζόντια μέτρα και την έλλειψη της τραπεζικής αγοράς, κοιτάζουμε δυναμικά το μέλλον».

Αναλυτικά, βραβείο έλαβαν οι εξής: Uni-Pharma, ΔΕΠΑ, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε – ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Ε, Megara Resins, Ελληνικά Καλώδια Α.Ε, Elpen, Χρηματιστήριο Αθηνών, Spanopoulos Group, Lamda Development A.E, Janssen Hellas, Περιφέρεια Κρήτης, Boehringer Ingelheim, Vitex, ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, Powerhealth, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, DEMO ABEE, Novartis Hellas, ΕΖΑ, Costa Navarino, Cyan Group of Hotels, Pharmathen, LG Electronics Hellas, ΕΡΓΟΣΕ, ΔΕΗ.

Σχετικές ειδήσεις