ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί το διαχρονικό είναι πάντα επίκαιρο; Μαρκουλάκης και Κούρκουλος δίνουν την απάντηση!

Γιατί το διαχρονικό είναι πάντα επίκαιρο; Μαρκουλάκης και Κούρκουλος δίνουν την απάντηση!

Αντέχει στο χρόνο και «ξεγυμνώνει» τους χαρακτήρες. Δίνει μεγαλύτερη αξία στις σιωπές, απ’ ό,τι στις συζητήσεις, ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύει ότι αυτό που μετράει δεν είναι το να μιλάει κάποιος, αλλά το… να μη χρειάζεται να μιλήσει.

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Ο Αριστοτέλης την περιγράφει ως «μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα» και οι σύγχρονοί του ως μια δύναμη που κρατάει κάποιους ανθρώπους κοντά, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται. Το πιο σημαντικό της χαρακτηριστικό, όμως, είναι το ότι δεν καθορίζεται από τη φυλή, το χρώμα και την εθνικότητα. Ο λόγος για τον ισχυρό δεσμό της φιλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, αλλά και την πιο κλασική και διαχρονική αξία μεταξύ των ανθρώπινων σχέσεων. Αυτός ο συναισθηματικός δεσμός, εξάλλου, είναι και ένας από τους λόγους, που «ακόμα κι αν αλλάξει η εμφάνιση, η καρδιά μένει πάντα ίδια».

«Σύμβολο» μιας ολόκληρης γενιάς

Ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα χημείας και δεσίματος μεταξύ φίλων να είναι αυτό του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και του Άλκι Κούρκουλου, οι οποίοι μας ταξιδεύουν σε μια γλυκιά νοσταλγία του παρελθόντος, μεταφέροντας μας στο παρόν, όπου ξανασμίγουν στην τηλεοπτική οθόνη μετά από 20 χρόνια! Σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής παρέας του «Λόγω Τιμής», που σημάδεψε τις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων τη δεκαετία του '90, επιστρέφουν για να μας θυμίσουν ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση, αλλά σταθερή αξία που, εκτός του ότι είναι πάντα επίκαιρη, παραμένει και αναλλοίωτη με το πέρασμα των ετών.

Κάποιες σχέσεις δεν αλλάζουν ποτέ

Τη διαχρονική αυτή φιλία «σύμβολο» μιας ολόκληρης γενιάς, δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίζει και να συνοδεύει η FIX Hellas. Όχι μόνο επειδή είναι η μπύρα με την πιο μακρόχρονη ιστορία και την πλουσιότερη κληρονομιά, αλλά και καθώς από το 1864 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με σταθερές αξίες, που συνοδεύουν μέχρι σήμερα εκατομμύρια παρέες και οικογένειες. Η FIX Hellas αναδεικνύει με τη βοήθεια των δύο διάσημων ηθοποιών, ότι όσα χρόνια κι εάν περάσουν, κάποιες σχέσεις δεν αλλάζουν ποτέ. Κι ακόμα κι αν αλλάξει η εμφάνιση, η καρδιά μένει πάντα ίδια…

Χτες ήσουν με τον φίλο σου στην πλατεία και παίζατε «μήλα» και κρυφτό. Από αυτό το χτες, έχουν περάσει τόσα χρόνια. Ο φίλος σου και εσύ έχετε πια παιδιά που παίζουν εκείνα πια κρυφτό στην πλατεία. Μα όλα μοιάζουν σαν χτες. Απλά τώρα πια έχετε πάρει εσείς τον ρόλο των μπαμπάδων σας, που μόλις χτες τσούγκριζαν μία FIX στην ταβέρνα της πλατείας, όσο περίμεναν εσείς να κουραστείτε από το παιχνίδι. Από την πλατεία της γειτονιάς, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και σήμερα εδώ, να προσέχετε τα παιδιά σας, έχουν περάσει τόσα χρόνια, μα είναι όλα… όπως παλιά!

Το μυστικό της δυνατής φιλίας

Οι δυνατές φιλίες έχουν διάρκεια μέσα στο χρόνο, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει συχνή επικοινωνία ή αφορμές για συναντήσεις. Τι είναι, όμως, αυτό που μας δένει περισσότερο με κάποιους ανθρώπους; Ποιο είναι το μυστικό της δυνατής φιλίας; Μπορεί τα κοινά ενδιαφέροντα, το παρελθόν και οι ίδιες παρέες να μας φέρνουν πιο κοντά με τους καλύτερούς μας φίλους, ωστόσο το μυστικό της δυνατής φιλίας δεν είναι άλλο από τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που δείχνει κάποιος, όχι μόνο όταν το δάκρυ κυλάει στο μάγουλο, αλλά και όταν το χαμόγελο φθάνει μέχρι τα αυτιά. Γιατί οι δυνατές φιλίες… είναι FIX!