ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και στον αγροτικό τομέα

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και στον αγροτικό τομέα

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα και τη διευκόλυνση της εισόδου των νέων στον κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει ως Χρυσός χορηγός το διαγωνισμό «Trophy – Τροφή Challenge», που υλοποιείται από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Μέγας δωρητής του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του «Trophy – Τροφή Challenge» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα τελεί υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Ο διαγωνισμός «Trophy – Τροφή Challenge» υλοποιείται σε συνεργασία με τους Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν αφενός να αναδείξει και να επιβραβεύσει καινοτόμες ιδέες, που αξιοποιούν τεχνολογίες αιχμής για να αναπτύξουν προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρηματικές λύσεις στον τομέα της αγροδιατροφής, αφετέρου να δημιουργήσει τη δυνατότητα για νέα πεδία συνεργασίας και να δώσει πρόσβαση σε ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης. O διαγωνισμός περιλαμβάνει όλους τους τομείς της αγροδιατροφής, από την γεωργική και ζωική παραγωγή μέχρι την επεξεργασία και την τεχνολογία τροφίμων.

Κορυφώνεται ο μεγάλος Αγροδιατροφικός Διαγωνισμός «Trophy – Τροφή Challenge», με εκπαιδευτικό bootcamp και επιχειρηματική καθοδήγηση για τις ομάδες που έλαβαν μέρος.

Στη μεγάλη εκδήλωση του τελικού σημαντικοί ομιλητές συζητούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή, ενώ οι 10 φιναλίστ ομάδες παρουσιάζουν ζωντανά τις ιδέες τους με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων νικητών.

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, οι 40 ομάδες που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια επιλογής, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό bootcamp ανάπτυξης και παρουσίασης (pitching) επιχειρηματικού σχεδίου, με κεντρικό εισηγητή τον κ. Ihsan Elgin, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της startup σκηνής στην Τουρκία και Σύμβουλο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο Ozyegin.

Οι επιδόσεις των ομάδων στο Bootcamp συνυπολογίζονται στην τελική αξιολόγηση, για την επιλογή των 10 φιναλίστ ομάδων.

Ενώ αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στις 6.00 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα), θα γίνει ο τελικός του Διαγωνισμού «Trophy – Τροφή Challenge». Η εκδήλωση φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα: o κ. Αλέξανδρος Κουρής, ιδρυτής της ζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ μιλάει για το επιτυχημένο ταξίδι της ομώνυμης μπύρας και ο κ. Σωτήρης Μπαντάς, Διευθύνων Σύμβουλος της CENTAUR Analytics, για τη συμβολή της τεχνολογίας στην αλυσίδα αξίας που δημιουργεί η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων αγροτικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο του τελικού, οι 10 φιναλίστ ομάδες, 5 από κάθε θεματική κατηγορία (Foodtech και Agritech), παρουσιάζουν τις ιδέες τους (live pitching) στην Κριτική Επιτροπή.

Οι 4 νικητές, 2 ανά κατηγορία, θα κερδίσουν: χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ απευθείας συμμετοχή στους τελικούς του παγκόσμιου διαγωνισμού αγροδιατροφής και τεχνολογίας Future Agro Challenge, εκπαιδευτική επίσκεψη διάρκειας 5 ημερών, στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις Η.Π.Α. Θα επωφεληθούν από εξατομικευμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Endeavor Greece.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Την Κριτική Επιτροπή του τελικού, απαρτίζουν η κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια και Επικεφαλής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, η κα Κατερίνα Πραματάρη, Partner – Unifund, ο κ. Νικόλαος Βουδούρης, Διευθύνων Σύμβουλος ELBISCO, η κα Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ, ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, Partner – Velocity, η κα Δανάη Μπεζεντάκου, Γενική Διευθύντρια Navigator Shipping Consultants, ο κ. Νίκος Αντωνίου Investment Μanager Piraeus Jeremie Tech Catalyst Management AE, ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος Ομίλου Redestos, η κα Χριστίνα Λεγάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Pioneer Hi-bred Hellas και ο κ. Γιώργος Μούσμουλας, Partner – Metavallon.

Διαβάστε επίσης:

Θα μας τρελάνει ο καιρός: Με καύσωνα και χαλάζι η Τετάρτη - Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα (pics)

«Εξοικονομώ κατ' Οίκον»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σχετικές ειδήσεις