ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι κοινό έχει η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό με το Μουσείο της Ακρόπολης;

Τι κοινό έχει η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό με το Μουσείο της Ακρόπολης;

Τι σχέση μπορεί να έχει ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού με τις Καρυάτιδες και η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό με το Μουσείο της Ακρόπολης;

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Η απάντηση βρίσκεται στη σπουδαία παρακαταθήκη του πρωτοπόρου στην τεχνολογία ψύξης και θέρμανσης, Willis Carrier, με την οποία επιτυγχάνονται σήμερα τα ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας σε σπουδαίους χώρους και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, όπου φιλοξενούνται έργα τέχνης και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας. Τα κλιματιστικά της Carrier, της εταιρείας που ίδρυσε το 1915 ο «πατέρας του κλιματισμού», αποτελούν την κορυφαία επιλογή κλιματισμού σε πολλά διάσημα κτίσματα ανά την υφήλιο, ανάμεσα στα οποία, τόσο το Μουσείο Ακρόπολης και η Καπέλα Σιξτίνα, όσο και η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα!

Η κληρονομιά του θεμελιωτή του σύγχρονου κλιματισμού, όμως, δεν ζει μόνο στα δημοφιλή αυτά αξιοθέατα. Οι καινοτομίες του Carrier βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο και πλαισιώνουν σχεδόν κάθε πλευρά της καθημερινότητας εκατομμυρίων πολιτών στον πλανήτη. Είτε καλύπτοντας τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης σε επαγγελματικούς χώρους και κτήρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, είτε σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, τα κλιματιστικά της εταιρείας συνεχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, πάνω από έναν αιώνα.

Ιδανική θερμοκρασία παντού και πάντα

Εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής, τα air-condition της Carrier υπερέχουν, όχι μόνο επειδή έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του κλιματισμού, αλλά γιατί παρέχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις, επιτυγχάνοντας την επιθυμητή θερμοκρασία σε κάθε χώρο πολύ γρηγορότερα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη συμβατική συσκευή και, μάλιστα, με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν. Συν τοις άλλοις, φέρουν πενταετή εγγύηση για όλα τα μέρη των κλιματιστικών μονάδων, απλά και καθαρά, χωρίς κρυφούς όρους!

Αυτά και πολλά ακόμα μπορούν να διαπιστώσουν οι καταναλωτές, κάνοντας μία βόλτα από τα καταστήματα Κωτσόβολος, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά τα προηγμένα είδη οικιακών κλιματιστικών της Carrier. Ρίχνοντας, μάλιστα, μια γρήγορη ματιά και στην ιστοσελίδα της Νο1 αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι θα ανακαλύψουν, επίσης, ότι τα προϊόντα ψύξης και θέρμανσης του συγκεκριμένου brand περιέχουν φίλτρα καθαρισμού πενταπλής δράσης, που καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα και δημιουργούν ένα υγιές και όμορφο περιβάλλον, αλλά και ότι διαθέτουν εξελιγμένες λειτουργίες, οι οποίες φροντίζουν το χρήστη, τόσο όταν αυτός κοιμάται, όσο και όταν κάθεται αναπαυτικά στο σαλόνι με τους φίλους ή την οικογένειά του.

Με το μεγαλύτερο έργο της Carrier να είναι η άνεση του καταναλωτή στο σπίτι, οι ειδικοί στον κλιματισμό είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει προϊόντα hi-tech οικιακού εξοπλισμού, υπολογίζοντας όλους εκείνους τους παράγοντες, που μπορούν να κάνουν το κλίμα σε κάθε χώρο μοναδικό. Χάρη στη λειτουργία Sleep, παραδείγματος χάρη, το κλιματιστικό αυξομειώνει αυτόματα τη θερμοκρασία του, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αφήσει κάποιος την αγκαλιά του Μορφέα για να χαμηλώσει τη θερμοκρασία ή για να απενεργοποιήσει το κλιματιστικό! Αντίστοιχα, η λειτουργία Intelligent Eye εντοπίζει το χρήστη μέσα στο χώρο, ενώ αυτός κινείται ή όταν είναι καθιστός και στρέφει τα κύματα αέρα του κλιματιστικού προς το μέρος του ή προς άλλη κατεύθυνση, ανάλογα με τις επιθυμίες του! Οι καινοτομίες της Carrier, όμως, δεν περιορίζονται στις προαναφερθείσες λειτουργίες.

Το Wi-Fi Ready, δηλαδή η δυνατότητα σύνδεσης των κλιματιστικών στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού για τον εξ αποστάσεως έλεγχό τους, η εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60% με την ενεργοποίηση της οικονομικής λειτουργίας ECO στη λειτουργία ψύξης, αλλά και ο… Follow Me αισθητήρας θερμοκρασίας στο τηλεχειριστήριο, που ανιχνεύει τη θερμοκρασία του χώρου γύρω από το σημείο του controller, είναι ορισμένες μόνο από τις τεχνολογίες που πλαισιώνουν τις καινοτομίες των προηγμένων αυτών κλιματιστικών, για τα οποία οι χρήστες μπορούν να μάθουν περισσότερα, πλοηγώντας στην ιστοσελίδα του Κωτσόβολου.

Επιπλέον, τα air-condition της Carrier φέρουν τη σφραγίδα της Eurovent, ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού φορέα, ο οποίος πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων κλιματισμού ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Παράλληλα, πιστοποιεί ότι οι κλιματιστικές μονάδες λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές σχεδιασμού και ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται και ανακοινώνονται από τον κατασκευαστή είναι αληθή. Η Carrier συμμετέχει στο πρόγραμμα πιστοποίησης Eurovent, προκειμένου ο χρήστης να νιώθει, εκτός από ικανοποιημένος, και ασφαλής για την επιλογή του. Με την τεχνολογία που κλιματίζει την Καπέλα Σιξτίνα και το Μουσείο της Ακρόπολης να είναι πιο προσιτή από ποτέ, ποιος ο λόγος να μην αλλάξει κάποιος το κλίμα στο σπίτι του σήμερα;