ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια από τα ίδια για το Χρηματιστήριο

Μια από τα ίδια για το Χρηματιστήριο

Με οριακή άνοδο έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών , με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι καθώς οι μέχρι σήμερα ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το έτος.

Επίσης παραμένουν οι ανησυχίες για την επιτυχία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).

Οι τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα προσέλαβαν τα νομικά γραφεία Allen & Overy, White & Chase και την Blackstone ως συμβούλους για το PSI και θα συναντηθούν με εκπροσώπους της τρόικας την Παρασκευή στο Παρίσι, αποσκοπώντας σε συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο 0,08% στις 660,14 μονάδες με τις τράπεζες να ενισχύονται 2,52%.

"Τα θεμελιώδη συνεχίζουν να είναι αδύναμα, άρα μιλάμε για μια αντίδραση με χαμηλό τζίρο με την αβεβαιότητα για τα μακροοικονομικά, τα ευρωπαϊκά και το PSI να συνεχίζεται", σχολίασε η Νατάσα Ρουμαντζή, επικεφαλής ανάλυσης στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Σε θετικό έδαφος κινούνταν η Wall Street το απόγευμα της Πέμπτης μετά τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την απασχόληση και την μεταποίηση και τα υψηλότερα του αναμενόμενου τριμηνιαία κέρδη της FedEx Corp.

Στις 17:31 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχυόταν 0,71% και ο Nasdaq 0,35%.

Τα θετικά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες πυροδοτούσαν νέα άνοδο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να κερδίζει 0,78%.