ΑΑΔΕ: Τέλος χρόνου για να δηλώσετε μισθώσεις από Airbnb και Booking

Newsroom Newsroom

ΑΑΔΕ: Τέλος χρόνου για να δηλώσετε μισθώσεις από Airbnb και Booking
Pixabay

Λήγει σήμερα η προθεσμία δήλωσης των μισθώσεων βραχυχρόνιας διαμονής τύπου Airbnb και Booking του Ιουλίου, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. 

Όπως ορίζει ο νόμος οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» τύπου Airbnb υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το «Ακίνητο».

Όσοι λοιπόν διαχειριστές μίσθωσαν τα ακίνητά τους μέσω των πλατφορμών Airbnb ή Booking εντός του Ιουλίου και η αναχώρηση των επισκεπτών τους είχε ημερομηνία εντός του προηγούμενου μήνα θα πρέπει έως και σήμερα να δηλώσουν την εν λόγο μίσθωση στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τις Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής

Υπενθυμίζεται πως οι «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής» τύπου Airbnb δύνανται να τροποποιούνται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και πριν την οριστικοποίηση του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Σε περίπτωση ακύρωσης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όταν βάσει πολιτικής ακύρωσης προβλέπεται καταβολή ποσού μισθώματος από τον μισθωτή, υποβάλλεται αρχική «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ακύρωση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» οριστικοποιείται το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφορία: Αλλάζει η παλιά ρύθμιση - Αυστηρότερα κριτήρια και περισσότερες δόσεις

120 δόσεις: Ποιες είναι οι ελαφρύνσεις για τους αγρότες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved