ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτή πληγή το σκάνδαλο της Folli-Follie - Ειδικό ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών

Ανοιχτή πληγή το σκάνδαλο της Folli-Follie - Ειδικό ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών

Ειδικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της Folli-Follie έχει δείξει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, θεωρώντας ότι τα τεκταινόμενα γύρω από την εταιρεία αποτελούν μια ανοιχτή πληγή για το ελληνικό χρηματιστήριο και την υστεροφημία της κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου για την πορεία της υπόθεσης και το σχεδιασμό της εποπτικής Αρχής.

Δεδομένου ότι μία συμφωνία της εισηγμένης με τους ομολογιούχους της φαίνεται πλέον πάρα πολύ δύσκολη και δεδομένου ότι η εταιρεία έχει χάσει πλέον τις αντιπροσωπείες σημαντικών brands και λειτουργεί με οριακά αποθέματα, η αναστολή λειτουργίας της είναι πιο κοντά από ποτέ.

Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το οποίο διεκδικούν οι πιστωτές της επιχείρησης είναι η συμμετοχή της στην ελβετική Dufry που αποτιμάται στα 43 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου είναι ήδη δεσμευμένα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, οι οποίες αξιώσεις εγερθούν από αγωγές σε βάρος των μελών της οικογένειας θα ικανοποιηθούν αμέσως μετά από την ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο ακροατήριο. Αυτή η καθυστέρηση πλήττει και την φήμη της χώρας στο εξωτερικό, κάτι που φάνηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στην Αθήνα, ο όποιος στις επαφές του με την κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην έκβαση της υπόθεσης της Folli-Follie.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο μεγατόνων για Folli – Follie: Πλαστά εμβάσματα με το όνομα… «Πουτσίδης»

Folli Follie: Έγκλημα χωρίς τιμωρία

«Βροχή» αγωγών από μετόχους της Folli Follie