ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας για Κοινωνικό Μέρισμα 2019: «Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι μεγαλύτερο»

Πέτσας για Κοινωνικό Μέρισμα 2019: «Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι μεγαλύτερο»
Intime
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πριν από τα Χριστούγεννα 200.000 νοικοκυριά των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε περίπου 200.000 νοικοκυριά επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς γιατί κοινωνικό μέρισμα δεν θα δοθεί φέτος σε χαμηλοσυνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες και σε αρκετούς μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «πρέπει να συγκρίνουμε τα έτη 2018 και 2019» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους 800 εκατ. ευρώ» υπενθυμίζοντας ότι ο τέως υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για ροφήματα.

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το τελικό ποσό στους δικαιούχους «ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο το ποσό από αυτό που αναγράφεται στις εφημερίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος όπως είπε ο κ. Πέτσας «οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε μία – δύο ημέρες, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Λονδίνο».

Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε τον αριθμό των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος σε περίπου 200.000 νοικοκυριά και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι κινήσεις θα γίνουν ακόμα πιο στοχευμένα σε σχέση με τη «δεξαμενή» των περίπου 250.000 δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός οι δικαιούχοι είναι:

  • Οι μακροχρόνιοι άνεργοι
  • Οι πολύτεκνες οικογένειες
  • και οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

«Με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους, από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το τι τελικά θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή: Σε μία ρύθμιση όλα τα χρέη προς Εφορία, ασφαλιστικά Ταμεία και ΔΕΚΟ

Σχετικές ειδήσεις