ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοροναϊός: Εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου τροφοδοσίας από τα σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός: Εξετάζεται η διεύρυνση του ωραρίου τροφοδοσίας από τα σούπερ μάρκετ
Pixabay

Κοροναϊός: Εξετάζεται η ενίσχυση της διανομής προϊόντων κατ' οίκον από τα σούπερ μάρκετ - Διεύρυνση του ωραρίου τροφοδοσίας ζήτησαν οι επικεφαλής των σούπερ μάρκετ.

Αποτίμηση της κατάστασης στην αγορά αλλά και η διασφάλιση της επάρκειας αγαθών λόγω κοροναϊού συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης με τη συμμετοχή του γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη και Διευθυντικών Στελεχών αλυσίδων Super Market.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη ζήτησαν να διευρυνθεί το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων ώστε αυτή να γίνεται πιο ομαλά λόγω της αυξημένης ζήτησης βασικών προϊόντων.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση και διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των Super Market

  • Ελλείψεις σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά δεν υπάρχουν, πέραν της στιγμιαίας έλλειψης σε αντισηπτικά υγρά, το κενό των οποίων γίνονται ενέργειες να καλυφθεί σύντομα.
  • Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά και υπάρχει επάρκεια των αγαθών.
  • Δεν υπάρχουν ανατιμήσεις.

Στη σύσκεψη, κατέστη σαφές ότι δεν προκρίνεται ως μέτρο η επιβολή διατίμησης στην αγορά. Παράλληλα, εξετάστηκαν η ενίσχυση του δικτύου διανομής κατ οίκον καθώς και η προσωρινή διεύρυνση του ωραρίου εφοδιασμού, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση προληπτικών μέτρων υγιεινής για την ασφάλεια των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία των Super Market καθώς είναι επιβεβλημένη η αδιάλειπτη διάθεση τροφίμων στο καταναλωτικό κοινό.

Όλοι οι μετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να υπάρχει καθημερινή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την 2 εποπτεία της αγοράς προκειμένου να διασφαλίζεται η επάρκεια και να προστατεύονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε είπε «συναντηθήκαμε με διευθυντικά στελέχη των μεγάλων αλυσίδων Super Market που προμηθεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, συζητήσαμε και αποτιμήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει έλλειψη αγαθών στην αγορά. Το καταναλωτικό κοινό να είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά τον εφοδιασμό της αγοράς και τις τιμές των αγαθών και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι πολίτες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και να αισθάνονται ασφαλείς ότι εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων