ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορική κατρακύλα: Κάτω του 0 δολαρίου η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου

Ιστορική κατρακύλα: Κάτω του 0 δολαρίου η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου
Associated Press

Κάτω από το 0 δολάριο κατέρρευσε η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου σε μία αγορά καταβαράθρωσης της ζήτησης και αύξησης των αποθεμάτων.

Στο κλείσιμο μίας εφιαλτικής συνεδρίασης, η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου καταβαραθρώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το 0 δολάριο/βαρέλι, καθώς οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να ξεφορτωθούν πετρέλαιο ελλείψει δυνατότητας αποθήκευσης.

Το συμβόλαιο που εκπνέει στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν πετρέλαιο πρέπει να βρουν το συντομότερο δυνατόν αγοραστές. Όμως, καθώς τα αποθέματα είναι υπερκορεσμένα στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να βρουν αγοραστές: η τιμή του βαρελιού του WTI έκλεισε στα -37,63 δολάρια.

Η τιμή του WTI παράδοσης Ιουνίου επηρεάζεται λιγότερο, σημειώνοντας νωρίτερα πτώση κατά 11% στα 22 δολάρια/βαρέλι όπως και η τιμή του Brent παράδοσης Ιουνίου μειώθηκε την ίδια ώρα κατά 6% στα 26 δολάρια/βαρέλι.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Επιφυλακτική η Goldman Sachs

Οι πετρελαϊκές τιμές θα συνεχίσουν να υποχωρούν στις επόμενες εβδομάδες εκτίμησε πριν λίγες ημέρες η Goldman Sachs, επισημαίνοντας ότι η ιστορική αλλά ανεπαρκή συμφωνία από τις μεγάλες χώρες παραγωγής πετρελαίου για μείωση της παραγωγής, είναι απίθανο να αντισταθμίσει την πτώση της ζήτησης εξαιτίας του κορονοϊού.

Η επενδυτική τράπεζα βλέπει πτωτικά ρίσκα στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της για τις τιμές πετρελαίου.

Ακόμη και με τα μέλη του πυρήνα του OPEC να συμμορφώνονται πλήρως με τις περικοπές, και με τη συμμόρφωση κατά 50% των άλλων χωρών που έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή τον Μάιο, οι εθελοντικές περικοπές θα μεταφραστούν σε μείωση κατά μόλις 4,3 εκατ. βαρέλια από τα επίπεδα του α΄ τριμήνου.

Επίσης, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι δεν θα βοηθούσε πολύ ούτε μια μεγαλύτερη περικοπή παραγωγής από τα κράτη-μέλη του G20.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος

Σχετικές ειδήσεις