ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Κανένα σχέδιο για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

Κομισιόν: Κανένα σχέδιο για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

Βέβαιος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων σύντομα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για διεύρυνση του ποσού χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ιδιωτών, ο Μπαγί ανέφερε ότι σε αυτήν την «κρίσιμη στιγμή, η Κομισιόν δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο» και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σύντομα και είμαστε βέβαιοι ότι ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ολοκληρωθεί σύντομα».

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι η Κομισιόν δεν έχει κανένα σχέδιο για αλλαγή της απόφασης που αφορά το ποσό χρηματοδότησης της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι προέχει η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI.

«Οι οίκοι έχουν λανθασμένη αντίληψη»

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε «λανθασμένη» την αντίληψη που έχουν οι οίκοι αξιολόγησης για τα σχέδια των Ευρωπαίων που αφορούν την έξοδο από την κρίση, αλλά και τα οικονομικά των κρατών-μελών.

Λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση 9 χωρών της ευρωζώνης από την Standard & Poor's, ο Μπαγί άφησε αιχμές για «ακατανόητη» απόφαση, που ανακοινώθηκε σε μια «παράξενη» χρονική στιγμή, κατά την οποία τα κράτη-μέλη προχωρούν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.