ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκάκη στο Newsbomb.gr: «Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών»

Φραγκάκη στο Newsbomb.gr: «Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών»

Το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και επιδότησης δόσεων δανείων που προανήγγειλε η Κυβέρνηση, και αφορά όσους πλήττονται από τη νέα υγειονομική κρίση βρίσκεται αρχικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την δικηγόρο Κατερίνα Φραγκάκη για να μας ενημερώσει για το ποιοι δανειολήπτες θα ωφεληθούν από το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ποιοι θα μείνουν εκτός.

«Το νέο αυτό πλαίσιο θα είναι έτοιμο σε δύο περίπου μήνες και για να αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα στη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων θα πρέπει να μην τίθενται παράλογες εξαιρέσεις και προϋποθέσεις» είπε η κυρία Φραγκάκη.

Το νέο πλαίσιο βασίζεται στην επιδότηση από το Κράτος των μηνιαίων δόσεων των δανείων, και αφορά στα κόκκινα αλλά και στα εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Ο δανειολήπτης λοιπόν που επλήγη από τον Κορωνοιό θα μπορέσει να προστατεύσει το σπίτι του και να λάβει κρατική επιδότηση είτε ήταν συνεπής στην καταβολή των δόσεων δανείου ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Φραγκάκη.

Ο δανειολήπτης για να μπορέσει να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο θα πρέπει να έχει εμπράγματο δικαίωμα κυριότητας , (πλήρους ή ψιλής, ή επικαρπίας) σε ακίνητο, το οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία του και η τράπεζα θα πρέπει να έχει εμπράγματη εξασφάλιση (προσημείωση) σε αυτό.

«Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους» διευκρίνισε η κυρία Φραγκάκη.

Όπως επισημαίνει η δικηγόρος «με την επιτυχή εισαγωγή στο Σύστημα, αυτό θα εμφανίζει σχετική ένδειξη για την εισαγωγή των προσωπικών του διαπιστευτηρίων του TAXISnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) και εν συνεχεία θα αναρτώνται αυτομάτως τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του, καθώς επίσης και οι οφειλές του, όπως συμβαίνει και με τον προηγούμενο προστατευτικό πλαίσιο του Ν. 4605/2019».

«Το ζήτημα όμως είναι αν το νέο πλαίσιο θα θέτει "κόφτες" που μπορεί να βγάλουν εκτός νόμου κάποιους πληττόμενους και να μη δίνει τη προστασία σε όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη» τόνισε η κυρία Φραγκάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Μεμβράνες, αποστάσεις ασφαλείας και εκδρομές τέλος - Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές

Σχετικές ειδήσεις