ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ανοιχτό το TAXISnet - Πώς και ποιοι θα πάρουν άμεσα επιστροφή φόρου

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Ανοιχτό το TAXISnet - Πώς και ποιοι θα πάρουν άμεσα επιστροφή φόρου

Ανοιχτή είναι η εφαρμογή του TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 με τα εισοδήματα του 2019 - Η προθεσμία για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις λήγει στις 30 Ιουνίου 2020.

Το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης δεν έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι ενώ και φέτος οι περισσότεροι κωδικοί και ειδικά αυτοί που αφορούν τα εισοδήματα, τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί και τα τεκμήρια είναι προσυμπληρωμένα.

Οι φορολογούμενοι, ενόψει της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν εντός του 2019 θα φορολογηθούν με βάση το πλαίσιο που ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο φόρος που θα περιέχουν τα εκκαθαριστικά του 2020 θα κυμαίνεται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, εφόσον δεν έχουν μεταβληθεί τα εισοδήματα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς και το υπουργείο Οικονομικών στέλνουν το μήνυμα «σπεύσατε ταχέως» να υποβάλετε φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου οι δικαιούχοι να εισπράξουν άμεσα επιστροφές φόρων, οικονομικές ενισχύσεις και κοινωνικά επιδόματα ύψους 5 δισ. ευρώ.

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Τα στοιχεία

Αναλογικά και με τα περσινά δεδομένα, υπολογίζεται ότι φέτος 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα δουν άμεσα επιστροφή φόρου εισοδήματος 400 εκατ. ευρώ, τον οποίον είχαν προπληρώσει από το 2019. Μαζί με ΦΠΑ ή άλλους φόρους, προβλέπεται να δοθούν αθροιστικά εφέτος επιστροφές 5 δισ. ευρώ.

Πιστωτικά εκκαθαριστικά λαμβάνουν οι μισθωτοί που τους γίνεται παρακράτηση φόρου για εισοδήματα πάνω από 800 ευρώ το μήνα, αλλά κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προκαταβάλουν 20% των εσόδων τους, ή και 100% του φόρου που πλήρωσαν για τα εισοδήματα του προηγούμενου χρόνου.

Έως το α’ τρίμηνο φέτος είχε αποδοθεί ήδη σε δικαιούχους επιστροφών φόρου 1 δισ. ευρώ. Συνεπώς πρέπει άμεσα, από Μάιο έως και Ιούλιο ή Αύγουστο το αργότερο (εντός 90 ημερών όπως δεσμεύεται η ΑΑΔΕ) να αποδοθούν τουλάχιστον 2 ή έως και 3 δισ. από τα 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται.

Για την ακόμα ταχύτερη επιστροφή των φόρων, σε περιπτώσεις που ζητηθούν δικαιολογητικά, η ΑΑΔΕ τα δέχεται πλέον και μέσω e-mail, ώστε να μην καθυστερούν οι δικαιούχοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Ο φορολογούμενος σαρώνει ή φωτογραφίζει τα σχετικά έγγραφα, συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση και τα αποστέλλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της αρμόδιας ΔΟΥ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Πιθανή μείωση ενοικίων και για επιχειρήσεις που θα ανοίξουν στο τέλος Μαΐου ή Ιούνιο

Σχετικές ειδήσεις