ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται πακέτο στήριξης για τις αερομεταφορές - Μεγάλη οικονομική παρέμβαση από την κυβέρνηση

Έρχεται πακέτο στήριξης για τις αερομεταφορές - Μεγάλη οικονομική παρέμβαση από την κυβέρνηση
INTIME NEWS

Με τον τουρισμό να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έχει να χειριστεί κατά το υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα η κυβέρνηση, στο «κάδρο» μπαίνουν και οι αερομεταφορές.

Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην οικονομία, φτάνουν τα 24 δισ. ευρώ και εκτείνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν και αναμένεται να επαναξιολογηθούν τα δεδομένα και η έως τότε διαμορφωμένη κατάσταση, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα αποκλιμακωθούν ή θα επεκταθούν τα προστατευτικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη παρέμβαση -αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- στον τομέα των αερομεταφορών, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος τομέας, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα από την κρίση που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, θα στηριχθεί με μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία. Το οριστικό ύψος και περιεχόμενό της, είναι ακόμη υπό διαβούλευση.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής θα υπάρξει στήριξη στο σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών, δηλαδή στις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρίες handling και τα αεροδρόμια.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν οριστικοποιήσει τις πτυχές και τους όρους που θα συνοδεύουν αυτή τη στήριξη προς τις αερομεταφορές, η οποία αναμένεται να ενταχθεί στο πακέτο διατάξεων ή στο νομοσχέδιο, με τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κορυφαίος επιστήμονας προειδοποιεί: Θα ζήσουμε μεγάλη και θανατηφόρα πανδημία