ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκια: Σε ποιες περιοχές αυξήθηκαν και σε ποιες μειώθηκαν

Ενοίκια: Σε ποιες περιοχές αυξήθηκαν και σε ποιες μειώθηκαν

Η πανδημία αφήνει το αποτύπωμά της και στον χώρο των ακινήτων όπου καταγράφονται αυξομειώσεις στα ενοίκια.

Έτσι σε ορισμένες περιοχές της Αττικής όπως στο Χαλάνδρι, το Παγκράτι, τη Ν. Σμύρνη, τη Γλυφάδα, τα ενοίκια μειώθηκαν. Σε άλλες περιοχές όπως τα Πετράλωνα ή τη Βούλα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ σε περιοχές όπως Ν. Κόσμος, Κουκάκι, Καλλιθέα τα ενοίκια πήραν την ανιούσα.

Αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων καταγράφηκαν και στην Θεσσαλονίκη. Ολα αυτά παρουσιάστηκαν αναλυτικά με πίνακες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας του Πανελλαδικού Δίκτυου Κτηματομεσιτών και ο κ. Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο κ. Μπάκας αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκήθηκαν στις τιμές των ενοικίων λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, και σημείωσε πως οι μειώσεις μισθωμάτων αφορούν κυρίως περιοχές όπου προ κορωνοϊού οι τιμες είχαν φθάσει στο ανώτερο επίπεδο τους. Αντιθέτως, μικρές αυξητικές τάσεις υπάρχουν σε περιοχές όπου υπάρχει ακόμη και σήμερα έντονη βραχυχρόνια μίσθωση.

Ο κ. Παραδιάς σημείωσε από την πλευρά του ότι ο κορωνοϊός έφερε μεγαλύτερες αλλαγές στα επαγγελματικά μισθώματα και λιγότερο στα μισθώματα κατοικίας.

Ενώ σε ό,τι αφορά την μείωση των μισθωμάτων κατά 40% που είχε εφαρμοστεί λόγω κορωνοϊού και την πιθανότητα να ισχύσει κάτι ανάλογο στη συνέχεια, εκτίμησε ότι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές θα μπορέσουν να τα βρουν εάν το κράτος «βάλει πλάτη» σχετικά με την φορολογική ελάφρυνση των ιδιοκτητών.

Πηγή: MEGA

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Πρόβλεψη-σοκ από τον Σύψα: Ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί