ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Έμεινες χωρίς δουλειά λόγω Covid 19; Δες πόσα χρήματα θα πάρεις

Κορονοϊός: Έμεινες χωρίς δουλειά λόγω Covid 19; Δες πόσα χρήματα θα πάρεις

Κορονοϊός: Η οικονομία έχει «γονατίσει» λόγω της πανδημίας - Η αγωνία των εργαζομένων έχει χτυπήσει «κόκκινο» - Οι επιχειρηματίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα από τον Τουρισμό, με τις απώλειες να αγγίζουν τα πέντε δισεκατομμύρια στο πρώτο εξάμηνο, την ώρα που μεγαλώνουν οι φόβοι της τουριστικής αγοράς και για νέα μεγάλη «τρύπα» στις εισπράξεις και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδε εποχικοί εργαζόμενοι φέτος να μην εργάστηκαν καθόλου να εργάστηκαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων.

Ως πρόταση αξιολογείται θετικά ένα πλάνο επιδοτούμενης κατάρτισης ώστε οι εργαζόμενοι και να απασχοληθούν μέσα στον χειμώνα αλλά και να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες ενόψει και της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα, στο σχέδιο περιλαμβάνεται να υπάρξει και πιστοποίηση για τις γνώσεις που θα αποκτηθούν.

Υπενθυμίζεται πως θα γίνουν και άλλες κινήσεις στήριξης προς τους εργαζόμενους όπως η παράταση της «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑΣ», η παράταση των αναστολών συμβάσεων κ.α.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 284 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Kαι τώρα... συναγερμός!