ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή τις επόμενες ημέρες - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή τις επόμενες ημέρες - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πιστώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες στους λογαριασμούς 1.987 δικαιούχων μονομερών δηλώσεων η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους, επίδομα 534 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνεται ποσό ύψους 883.608,00 ευρώ που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 1.987.

Οι μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που δεν επαναλειτούργησαν. Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ.

Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Η προθεσμία υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Για τους εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020 υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για κάθε μήνα, από 01/06/2020 και μέχρι 30/09/2020 εφόσον δεν έχει άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη..

Υπενθυμίζεται ότι οι μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται συγκεντρωτικά τον επόμενο μήνα, από το μήνα αναφοράς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Οκτώβριος… σαν καλοκαίρι - Πότε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία