ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Ρέντινγκ: Η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη

Β. Ρέντινγκ: Η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη

Μη σοβαρά σενάρια χαρακτήρισε η Επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ τα περί αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Μετά το πέρας της συνάντησης της Επιτρόπου με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες, η κ. Ρέντινγκ τόνισε: «Η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη, προβλέπεται από το άρθρο 140 της Συνθήκης και αυτοί που βρίσκονται εντός της ευρωζώνης είναι και θα παραμείνουν στο ενιαίο νόμισμα».

Μάλιστα, η Ευρωπαία Επίτροπος χαρακτήρισε «μη σοβαρά» τα σενάρια για μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά.

Επίσης, η κ. Ρέντινγκ υποστήριξε ότι η Κομισιόν θα συνεργαστεί με την Ελλάδα για την ανόρθωση της οικονομίας. «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα εντός της ισχυρής Ευρώπης», ανέφερε, απευθύνοντας έκκληση στους Έλληνες να εργαστούν για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά της, η Άννα Διαμαντοπούλου επέμεινε στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της ως μέλος του ευρώ, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη αναπτυξιακού πακέτου και περισσότερο «πολιτικής Ευρώπης».

Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι όταν η ύφεση είναι στο 5% και κυκλοφορούν σενάρια χρεοκοπίας, θέσεις εργασίας δεν θα δημιουργηθούν και επενδύσεις δεν θα υπάρξουν, υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα αυστηρής πειθαρχίας δεν μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες.