ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Bloomberg : Την εξαγορά των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC διαπραγματεύεται η Eurobank

Bloomberg : Την εξαγορά των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC διαπραγματεύεται η Eurobank
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το ενδεχόμενο εξαγοράς των δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα εξετάζει η Eurobank, σύμφωνα με πηγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο τράπεζες βρίσκονται σε ιδιωτικές συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία, με την ελληνική μονάδα της HSBC να αποφέρει πιθανά κέρδη ύψους 100 εκατ. ευρώ στο διεθνή τραπεζικό όμιλο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ σημειώνεται πως και άλλοι «μνηστήρες»
έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την ελληνική μονάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εκπρόσωποι της HSBC και της Eurobank αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η HSBC, μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Νόελ Κουίν, προωθεί μια παγκόσμια αναδιάρθρωση με στόχο τη δημιουργία μιας πιο λιτής και πιο κερδοφόρας τράπεζας, κάτι που έχει ενισχύσει τη μετοχή της. Μέρος του σχεδίου περιλαμβάνει την επανεξέταση των δραστηριοτήτων και τη μεταβίβαση θυγατρικών που θεωρείται ότι παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις.

Ο Κουίν δήλωσε, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, τον Οκτώβριο, ότι η HSBC θα ενημερώσει τους επενδυτές για τα σχέδιά της στην παρουσίαση αποτελεσμάτων για το 2020.