ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης στο Newsbomb.gr: Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή 31/01- Στόχος η αποφυγή συνωστισμού

Καφούνης στο Newsbomb.gr: Ανοιχτά τα καταστήματα και την Κυριακή 31/01- Στόχος η αποφυγή συνωστισμού
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα λιανεμπορίου και αυτήν την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου. 

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, η απόφαση ελήφθη, με στόχο να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους και να αποφευχθεί - κατά το δυνατόν - ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα.

Σημειώνεται, ότι το άνοιγμα των καταστημάτων ορίζεται και στην τελευταία υπουργική απόφαση.

Η υπουργική απόφαση που προβλέπει το άνοιγμα καταστημάτων και στις 31/01

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξετάζεται η ύπαρξη συστημάτων στη λογική του «χρονόμετρου» αλλά όχι ο «κόφτης» στα SMS.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο λόγος που δεν θα υπάρξει «κόφτης» είναι «γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί, να είναι ισοδύναμο με το χαρτί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στον ΣΚΑΙ, η αύξηση στον αριθμό των SMS στο 13033 από τη μια εβδομάδα στην άλλη «ήταν 13%», ποσοστό που δείχνει «λελογισμένη» αύξηση.

Ερωτηθείς, δε, για τον αριθμό των SMS στο 13033 που στέλνονται κάθε μέρα απάντησε ότι «παίζουμε στα 4 εκατομμύρια sms την ημέρα».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε, τέλος, απόλυτα αρνητικά στην ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS, απαντώντας «δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.