ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Περίπου 1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς 492.394 δικαιούχων

ΥΠΟΙΚ: Περίπου 1 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς 492.394 δικαιούχων

Ποσά συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ πίστωσε την τρέχουσα εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών στους λογαριασμούς επιχειρήσεων και νοικοκυριών δικαιούχων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5», του επιδόματος θέρμανσης, και της κάλυψης μέρους της ζημίας ιδιοκτητών ακινήτων για τα μειωμένα μισθώματα.

Ειδικότερα:

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Πιστώθηκε την Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 97.725 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 268 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν λάβει τη χρηματοδοτική ενίσχυση ανέρχεται ήδη, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, σε 301.689 και αντιστοιχεί στο 80% των δικαιούχων του 5ου κύκλου της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής». Το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται σε 907 εκατ. ευρώ, με τη μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο να διαμορφώνεται στα 3.006 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 327.195 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και οι πληρωμές αυτού του κύκλου του χρηματοδοτικού εργαλείου θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Επίδομα θέρμανσης

Πιστώθηκε την Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς 355.314 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή αυτή αφορά σε αγορές που τιμολογήθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση καταβολής, η οποία θα αφορά σε αγορές έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Το ύψος του νέου, διευρυμένου, επιδόματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Στήριξη εκμισθωτών για μειωμένα μισθώματα

Πιστώθηκε την Πέμπτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39.355 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τον Νοέμβριο.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν λάβει κρατική στήριξη για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου ανέρχεται σε 176.404 ιδιοκτήτες, στους οποίους έχουν συνολικά καταβληθεί 19,2 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν και άλλες πληρωμές τις επόμενες ημέρες, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν υποβληθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 484 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 17 νεκροί σε 24 ώρες, στους 255 οι διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων