ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Ανοίγουν τον Μάιο τα κτήματα για γάμους και οι εταιρείες catering

Γεωργιάδης: Ανοίγουν τον Μάιο τα κτήματα για γάμους και οι εταιρείες catering

«Πλησιάζει» και η ώρα της εστίασης είπε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης

Την εκτίμηση ότι τον Μάιο θα ανοίξουν χώροι εκδηλώσεων όπως τα κτήματα για γάμους και οι εταιρείες catering έκανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρουσιάζοντας, δε, τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ για την εστίαση εκτίμησε ότι «πλησιάζει» και η ώρα για επαναλειτουργία του εν λόγω κλάδου

Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη για τα περιοριστικά μέτρα του lockdown τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προέταξε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και διαβεβαιώνοντας ότι άπαντες αγωνίζονται καθημερινά για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

«Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό 14χρονου - Μηνυτήρια αναφορά και από τη Μενδώνη