ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία - Ειδοποιήσεις για τις διορθώσεις των δηλώσεων

Μειωμένα ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία - Ειδοποιήσεις για τις διορθώσεις των δηλώσεων

ΑΑΔΕ: Τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις που υπέβαλαν για τα μειωμένα ενοίκια του 2020 λόγω Covid-19, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ.

Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η ΑΑΔΕ δίνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων τελευταία ευκαιρία να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια του 2020. Πρόκειται για δηλώσεις που είχαν απορριφθεί λόγω παραλείψεων ή λαθών και τώρα δίνεται η δυνατότητα να τροποποιηθούν, ώστε οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν αναδρομικά.

Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους δεν είχαν κάνει δήλωση Covid για Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2020, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις Covid Μαρτίου – Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, εφόσον υπάρχει συμφωνία μίσθωσης που έχει λυθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου 2020, αλλά δεν έχει δηλωθεί, ο εκμισθωτής υποχρεούται να το πράξει μέχρι τις 12 Απριλίου, διαφορετικά η συμφωνία θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια του Ιανουαρίου 2021.

Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση σε έως 100 δόσεις των οφειλών προς τους δήμους, οι οποίες δημιουργήθηκαν από 15 Φεβρουαρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.