ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση και από πότε

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση και από πότε

Συντάξεις: Στις πιστώσεις Ιουλίου και Αυγούστου, οι συνταξιούχοι με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα δουν στους λογαριασμούς τους τις καταβολές τόσο των αναδρομικών όσο και των αυξήσεων.

 

Οι νέοι συνταξιούχοι, δηλαδή όλοι όσοι έχουν εξασφαλίσει δικαίωμα από 13 Μαΐου 2016 και ύστερα, θα δουν πρώτοι από όλους τις εν λόγω καταβολές με τις συντάξεις του Ιουλίου, δηλαδή στο τέλος Ιουνίου. Οι αυξήσεις, οι οποίες καταβάλλονται εφάπαξ, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ, με εύρος διακύμανσης από 10 έως 200 ευρώ, ανάλογα με τις συντάξιμες αποδοχές και το χρόνο ασφάλισης.

Οι αντίστοιχες καταβολές για τους παλαιούς συνταξιούχους, θα πραγματοποιηθούν τμηματικά έως το 2024.

Οι 50.000 περίπου συνταξιούχοι με θετική προσωπική διαφορά θα λάβουν με τις συντάξεις του Αυγούστου το φετινό και περσινό ποσοστό που τους αναλογεί, ενώ οι αυξήσεις θα κυμανθούν στα 30 ευρώ και θα δοθούν τμηματικά μέχρι το 2024.

Στην κατηγορία των συνταξιούχων με την αρνητική προσωπική διαφορά, η αύξηση θα είναι 40-50 ευρώ κατά μέσο όρο και θα καταβληθεί τμηματικά με ετήσιες δόσεις έως το 2024.

Η τρίτη κατηγορία με την υψηλή αρνητική διαφορά, θα δει ουσιαστικά λογιστική μείωση, ωστόσο από το 2023 θα αρχίσει να βλέπει αυξήσεις.

ΠΗΓΗ OPEN TV

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων