ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «καλοκοιτάζει» το Ελληνικό!

Ο Ντόναλντ Τραμπ «καλοκοιτάζει» το Ελληνικό!

Πολυεθνικό ενδιαφέρον για την περίπτωση του Ελληνικού και της αξιοποίησης του αναμένουν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι πρώτες ενδείξεις, που έχουν στα χέρια τους, με βάση τις διερευνητικές κρούσεις που έχουν δεχθεί μέχρι τώρα, κάνουν λόγο για έμπρακτη ενασχόληση με το συγκεκριμένο project κεφαλαίων από την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη αλλά και την Ασία.

Τώρα τελευταία, μάλιστα, φέρεται να προστέθηκε και αμερικανικό και μάλιστα μέσω ενός προσώπου – έκπληξη, που λέγεται ότι είναι του γνωστού μεγαλο-επενδυτή Ντόναλντ Τραμπ.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αισθήματα αισιοδοξίας ότι το εν λόγω project, τελικώς, και παρά τις όποιες δυσκολίες συναντά, θα προχωρήσει.

Ακόμα και αν από τους δέκα εν δυνάμει και κατ αρχήν ενδιαφερόμενους που έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα, απομείνουν στο τέλος οι μισοί για να καταθέσουν τελικώς και σοβαρές προσφορές, η συμμετοχή θα κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ιδιαίτερα αν αφορούν σε ονόματα, όπως αυτά της QatarInvestment Authority, που λέγεται ότι μεταξύ άλλων χτύπησε την πόρτα του Ταμείου, γι αυτόν τον σκοπό.

Άλλες πληροφορίες θέλουν ωστόσο και μεγάλους κινεζικούς κατασκευαστικούς ομίλους να έχουν ενδιαφερθεί ενεργά για την περίπτωση. Οι συγκεκριμένοι έχουν τεράστιο μέγεθος, λόγω των έργων που αναλαμβάνουν στη χώρα τους και θέλουν να επεκταθούν κι εκτός συνόρων.

Οπότε η ελληνική περίπτωση και δη αυτή του Ελληνικού, σε χώρα – μέλος της Ευρωζώνης μάλιστα, δείχνει να είναι γι αυτούς εξαιρετικά ελκυστική.

Γι’ αυτό και έχουν ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το θέμα, για αυτό και στο Ταμείο εκτιμούν ότι στο τέλος το project του Ελληνικού θα αποδειχτεί εξαιρετικά προσοδοφόρο για τα ελληνικά χρώματα, εφόσον τηρηθούν βεβαίως κάποιοι βασικοί όροι και προϋποθέσεις.