ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορές με video κλήση: Μηδενίζοντας την απόσταση με τους καταναλωτές στην εποχή των online αγορών

Αγορές με video κλήση: Μηδενίζοντας την απόσταση με τους καταναλωτές στην εποχή των online αγορών

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η νέα πραγματικότητα, έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που πραγματοποιούμε τις αγορές μας.

Με την τεχνολογία να παίζει καθοριστικό ρόλο και τις online αγορές να κυριαρχούν, λοιπόν, αρκετοί επαγγελματίες αναζητούν τώρα σύγχρονες λύσεις, που θα τους βοηθήσουν να ελιχθούν σε αυτή την περισσότερο ψηφιακή καθημερινότητα.

Βέβαια, κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς θα καταφέρουν οι επαγγελματίες να κρατήσουν ζωντανή την προσωπική επαφή, η οποία προσελκύει καταναλωτές και αυξάνει τα κέρδη των επιχειρήσεών τους, όταν διανύουμε μία περίοδο, όπου η ασφάλεια επιβάλλει μία σύγχρονη αγοραστική εμπειρία; Κι όμως, η τεχνολογία μας δίνει την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα!

Τώρα, χάρη στo καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο, Video Shop by vrisko, το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα vrisko.gr, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να μηδενίσουν την απόσταση με τους καταναλωτές μέσω video κλήσης, παρέχοντάς τους μια απολαυστική, άμεση και ασφαλέστατη εμπειρία αγορών.

Άμεση, βολική και ασφαλής εξυπηρέτηση από απόσταση με προσωπική επαφή

Η ομάδα vrisko.gr, η οποία γνωρίζει καλά τους επαγγελματίες και τις ανάγκες τους, έφερε τώρα στη χώρα μας το Video Shop by vrisko, ένα αναγκαίο, «πολύτιμο» τεχνολογικό εργαλείο για κάθε καταστηματάρχη και δη έμπορο, το οποίο με μερικά «κλικ» στην οθόνη του smartphone ή του tablet, μεταφέρει τον πελάτη στο φυσικό κατάστημα, δίνοντας τη δυνατότητα στον επαγγελματία να τον εξυπηρετήσει από απόσταση και διατηρώντας την προσωπική επαφή.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για μία σύγχρονη λύση, η οποία επιτρέπει στον επαγγελματία να εξυπηρετεί τους πελάτες μέσω video κλήσης σαν να βρίσκονται στο κατάστημα, ακόμα και αν εκείνοι είναι χιλιόμετρα μακριά. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε έναν απλό σύνδεσμο, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, στη σελίδα της στο Facebook ή στην καταχώρησή της στο vrisko.

Μέσω αυτού του συνδέσμου και συγκεκριμένα με το πάτημα ενός κουμπιού, ο καταναλωτής μπορεί να καλέσει τον επαγγελματία μέσω video κλήσης, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή στη συσκευή του. Από τη στιγμή που ο επαγγελματίας θα δεχτεί την κλήση του πελάτη, έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει, να γνωριστεί καλύτερα μαζί του, να τον καθοδηγήσει, να του παρουσιάσει τα προϊόντα του, να του κάνει προτάσεις και να ανταλλάξουν απόψεις. Συνεπώς, μέσω της video κλήσης ακολουθείται η ίδια διαδικασία που ακολουθείται και σε μία παραδοσιακή αγοραστική εμπειρία. Έπειτα, ο πελάτης διαλέγει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει, τα οποία προστίθενται στο καλάθι του, οπότε και ενημερώνεται για το τελικό σύνολο του λογαριασμού. Στη συνέχεια επιλέγει τον τρόπο παραλαβής τους, με παράδοση στον χώρο του ή με επίσκεψη στο κατάστημα και μπορεί να ολοκληρώσει την αγορά πληρώνοντας είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με αντικαταβολή. Με τον τρόπο αυτό η ευκολία του on line shopping συνδυάζεται με την ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η εξυπηρέτηση σε ένα φυσικό κατάστημα.

Κερδίζοντας ξανά την προσωπική επαφή στην εποχή των online αγορών

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως για μία μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού, η διαπροσωπική επαφή που δημιουργείται ανάμεσα στον καταστηματάρχη ή τον πωλητή και τον αγοραστή, αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους θα επέλεγε να απευθυνθεί ξανά στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όπως είναι λογικό, όταν μένουμε ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση και την ποιότητα των υπηρεσιών μιας επιχείρησης, είμαστε πρόθυμοι να επαναλάβουμε μελλοντικά την επίσκεψή μας στο ίδιο κατάστημα. Σε βάθος χρόνου, αυτή η πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί μόνο την επιχείρηση, η οποία δημιουργεί ένα δικό της κοινό, αλλά και τον καταναλωτή, ο οποίος αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και ασφάλεια, όταν γνωρίζει τον άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την υπηρεσία ή το προϊόν που έχει επιλέξει.

Ομολογουμένως, αυτή η προτίμηση του ελληνικού αγοραστικού κοινού προς την προσωπική επαφή έγινε ακόμη πιο έκδηλη τους προηγούμενους μήνες. Διότι μπορεί να πραγματοποιούσαμε τις αγορές μας ως επί το πλείστον ψηφιακά και εντελώς απρόσωπα, όμως αρκετοί από εμάς δυσκολευτήκαμε να προχωρήσουμε σε μία online αγορά, χωρίς να έχουμε αμφιβολίες για την ποιότητα του προϊόντος, την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής συναλλαγής ή της επιχείρησης, ειδικότερα από καταστήματα που δεν γνωρίζαμε ή δεν είχαμε επισκεφθεί στο παρελθόν.

Το σίγουρο είναι πως η πώληση μέσω video κλήσης, γνωρίζει ήδη ανέλπιστη επιτυχία στο εξωτερικό, αποτελώντας μια από τις κορυφαίες τάσεις στον χώρο των αγορών, ενώ το ίδιο προβλέπεται να γίνει το επόμενο διάστημα και στη χώρα μας. Ακριβώς επειδή το ελληνικό κοινό δεν έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με τις ψηφιακές αγορές και χρειάζεται την προσωπική επαφή που δημιουργείται κατά την παραδοσιακή μέθοδο αγορών, το Video Shop by vrisko έρχεται να δώσει μία πρωτοποριακή λύση στον καταναλωτή αλλά και τον επιχειρηματία, γυρίζοντας «σελίδα» στην έννοια της αγοραστικής εμπειρίας, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.