ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EEA Grants 2014-2021: «Συνεργαζόμαστε για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη, χωρίς αποκλεισμούς»

EEA Grants 2014-2021: «Συνεργαζόμαστε για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη, χωρίς αποκλεισμούς»

Τα EEA Grants συμμετείχαν στη ΔΕΘ και παρουσίασαν τις αξίες και τον σκοπό των προγραμμάτων που υλοποιούν. 

Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ΧΜ ΕΟΧ ή, αλλιώς, ΕEA Grants συμμετείχε για πρώτη φορά στη φετινή 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που έλαβε χώρα από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

To Newsbomb.gr βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ), το οποίο έχει τη συνολική ευθύνη για την υλοποίηση των Μνημονίων Κατανοήσεως του ΧΜ ΕΟΧ στη χώρα, καθώς και για την επίτευξη των στόχων αυτών. Το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) είχε ως στόχο τη γνωστοποίηση και διάδοση, τόσο σε φορείς της κυβέρνησης όσο και στο ευρύτερο κοινό, του σκοπού και των αξιών αυτής της πηγής (συν)χρηματοδότησης, καθώς και των προγραμμάτων αλλά και τις σημαντικές δράσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας από το 1994 έως σήμερα.

Η εκδήλωση «γνωριμίας» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο εκδηλώσεων του περιπτέρου 7 (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων), με τίτλο: «Τα EEA Grants στην Ελλάδα: Ένας Χρηματοδοτικός Μηχανισμός που μας αγκαλιάζει όλες και όλους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές και ομιλήτριες εκπρόσωποι φορέων που διαχειρίζονται και υλοποιούν τα συγκεκριμένα προγράμματα παρουσιάζοντας τα σημαντικά έργα που έχουν υλοποιηθεί κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο (2009-2014) και εκείνα που υλοποιούνται στην τρέχουσα (2014-2021) αφήνοντας «παράθυρο» οι δράσεις να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια καθώς η απήχηση για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία είναι μεγάλη.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η Δρ. Έλλη Βάζου, υπεύθυνη δημοσιότητας του ΕΣΕ και συντόνισε ο Δρ. Ηρακλής Αλεξόπουλος, στέλεχος του ΕΣΕ, ενώ συμμετείχαν οι:

  • Εξοχότατος Πρέσβης του Βασιλείου της Νορβηγίας, κος Frode Overland Andersen
  • Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας
  • Αικατερίνη Σαμαλή, Συντονίστρια Παραρτήματος Ρομά, δήμου Κατερίνης & Γιάννης Καραγκούνης, διαμεσολαβητής παραρτήματος Ρομά δήμου Κατερίνης
  • Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Δ/ντρια της SolidarityNow
  • Δρ. Χρυσούλα Κούρτελη, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, Τομέας Περιβάλλοντος
  • Δρ. Κώστας Πατλιτζιάνας, Συντονιστής προγράμματος GR-Energy
  • Dr. Jennifer Clarke, Δ/ντρια Προγραμμάτων και Δωρεών, Ίδρυμα Μποδοσάκη.
 H Δρ.Έλλη Βάζου

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία του ακροατηρίου που απαρτιζόταν από φορείς των ελληνικών αρχών, ινστιτούτα, δημοσιογράφους και τον υποπρόξενο του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησαν την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η παρουσία των EEA Grants στη ΔΕΘ γνωστοποίησε και παρουσίασε τις δράσεις και τις αξίες του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού , προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή όλο και περισσότερων ενδιαφερόμενων στα προγράμματά τους με σκοπό τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση όλο και περισσότερων έργων προάγοντας το κεντρικό μήνυμα των ΕΕΑ Grants (2014–2021): «Συνεργαζόμαστε για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη, χωρίς αποκλεισμούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.