ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστουγεννιάτικος Μποναμάς: Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς

Χριστουγεννιάτικος Μποναμάς: Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς
Πότε θα καταβληθεί το έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς
INTIME

Πριν το τέλος του έτους θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς- Ποιοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση και πόσα χρήματα θα πάρουν. 

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να επιβραβεύσει τους υγειονομικούς για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Οι παροχές που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, έχουν συνολικό δημοσιονομικό κόστος ύψους 338,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν ως εξής: 250 ευρώ βοήθημα στους συνταξιούχους κάτω των 600 ευρώ και στους ΑμΕΑ δικαιούχους ΟΠΕΚΑ, καθώς και ο έξτρα κατά το ήμισυ μισθός σε 100.000 υγειονομικούς της πρώτης γραμμής

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι εκείνοι που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίοι στις 15 Δεκεμβρίου θα δουν διπλάσιο ποσό στους λογαριασμούς τους.

«Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Περίπου 100.000 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα λάβουν επίδομα, ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η πληρωμή θα γίνει με την μισθοδοσία στα τέλη Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σε 100.000 υγειονομικούς θα δοθεί έκτακτη καταβολή μισού μισθού διευκρινίζοντας ότι ένα μέσο ποσό 900 ευρώ θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 90 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απογραφή 2021: Σε ποια περιοχή της Ελλάδας παραιτήθηκαν 500 απογραφείς!

Νέα μέτρα: Πώς μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτά είναι τα κριτήρια για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ