ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel pass 2: Έρχεται το νέο επίδομα βενζίνης – Δικαιούχοι και αιτήσεις

Fuel pass 2: Έρχεται το νέο επίδομα βενζίνης – Δικαιούχοι και αιτήσεις
Fuel pass 2: Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα
INTIME

Επίδομα βενζίνης: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις - Πώς διαμορφώνεται το κόστος μετά την ενίσχυση

Fuel pass 2: Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το διευρυμένο επίδομα βενζίνης.

Το επίδομα βενζίνης θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα (και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

Το Fuel pass 2 ίσως να φτάσει και τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τα ποσά θα καταβληθούν τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ενώ όσοι επιλέξουν την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα κερδίσουν 15 ευρώ, με το επίδομα βενζίνης να κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ. Όσοι θέλουν να πιστωθούν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα λάβουν 45 – 80 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την άυλη κάρτα θα αποθηκεύεται στην εφαρμογή, τύπου wallet της κινητής συσκευής και θα εξαργυρώνεται ανέπαφα σε τερματικά POS.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

Για να δοθεί το επίδομα βενζίνης, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, όσοι δεν κάνουν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση, χάνουν το επίδομα.

Πελάτες με ΙΒΑΝ τραπεζών εξωτερικού (ή και ορισμένων ίσως μη συστημικών τραπεζών) που λειτουργούν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να εισπράξουν το επίδομα, γιατί η τράπεζα δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Δημόσιο, για να εισπράττει και να αποδίδει τα χρήματα στους πελάτες.
Τέλος, όσοι δεν έχουν κινητό με NFC δεν μπορούν να κάνουν χρήση του bonus των 15 ευρώ και πρέπει να βρουν κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης για να κάνουν χρήση της εφαρμογής στο κινητό του.

Fuel Pass 2: Πώς διαμορφώνεται το κόστος μετά την ενίσχυση

• η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή.
• ή σε 56 λεπτά το λίτρο σε νησιωτική περιοχή.