ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους - tourism4all.gov.gr: 150 ευρώ το voucher για 200.000 δικαιούχους

Τουρισμός για όλους: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 150 ευρώ
Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους

 «Τουρισμός για Όλους»: Θέμα χρόνου είναι το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» για το κουπόνι των 150 ευρώ. Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιουδήποτε είδους κατάλυμα, είτε ξενοδοχείο, είτε airbnb.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για λίγες ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα στο tourism4all.gov.gr.

Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Tα εισοδηματικά κριτήρια

  • Ατομικό εισόδημα: έως 16.000 ευρώ
  • Έγγαμος: έως 28.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 1 παιδί: έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμος με 2 παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Χρήση του voucher και στην εστίαση

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».

Πώς γίνονται οι αιτήσεις στο «Τουρισμός για Όλους»

  • Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet στο tourism4all.gov.gr
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας.
  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  • Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
  • Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσει το όνομα και την ΑΜΚΑ του συνόδου.
  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
  • Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
  • Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
  • Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
  • Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

300 ευρώ για το «Πέρασμα Βόρειας Εύβοιας - Σάμου»

Περί τα τέλη Ιουλίου θα ανοίξει όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα στο gov.gr για τα voucher που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass».

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την επιδότηση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους, το οποίο πρέπει να έχει τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Συγκεκριμένα, το Freedom Pass φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.