ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης 180 ωρών για αποφοίτους τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης

Πρόγραμμα κατάρτισης 180 ωρών για αποφοίτους τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης
Pixabay

Τους 35 πρώτους νέους, αποφοίτους τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης, ξεκίνησε να καταρτίζει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ), στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ. 

Είχε προηγηθεί έρευνα του Συνδέσμου, ώστε το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του και στις απαιτήσεις των σύγχρονων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν. Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Skills4jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής», είναι πιλοτική και υλοποιείται σε συνεργασία με το Regeneration.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης 180 ωρών, που έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Επίσης, λαμβάνει υπόψη και τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν. Οι 35 νέοι θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες ανάλυσης και σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων, ανάπτυξης, ελέγχου και συντήρησης λογισμικού, τεχνολογιών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων. Παράλληλα, θα αναπτύξουν αναλυτικές και σχεδιαστικές δεξιότητες, δεξιότητες καινοτομίας, και διαχείρισης έργων και συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσειςμέλη του ΣΕΒ. Επίσης, στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (cases) και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του μαθήματος Java Foundations του Oracle Academy.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος επισημαίνει πως «η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει ότι ο ΣΕΒ επενδύει στις νέες και στους νέους και βοηθάει έμπρακτα τις επιχειρήσεις-μέλη του να βρουν ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες δεξιότητες».

Το «Skills4jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές» και το «Skills4jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής» απευθύνονται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από την τεχνολογική και τεχνική εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι δύο δράσεις του Skills4jobs περιλαμβάνουν:

1. Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων για τους ηλεκτρολόγους αυτοματιστές από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ και για τους τεχνικούς εφαρμογών πληροφορικής από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ).

2. Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills).

3. Συμβουλευτική και Μentoring.

4. Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.