ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Πότε θα καταβληθούν τα 250 ευρώ

επιταγή ακρίβειας
Το έκτακτο επίδομα θα ενισχύσει τους οικονομικά ασθενέστερους.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η επιταγή ακρίβειας είναι ένα από τα «αναχώματα» που προσπαθεί να ορθώσει η κυβέρνηση απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων που απειλεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεδομένη είναι η καταβολή επιταγής ακρίβειας κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να ωφεληθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες και να ανταπεξέλθουν στο κύμα ανατιμήσεων που «σαρώνει» την αγορά.

Αυτό το έκτακτο επίδομα, αναμένεται να είναι ύψους 250 ευρώ με τα κριτήρια για τους δικαιούχους να έχουν διευρυνθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή της επιταγής ακρίβειας θα γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η καταβολή της επιταγής ακρίβειας θα γίνει στο διάστημα από 15 ως 22 Δεκεμβρίου ενώ δεν απαιτείται από τους πολίτες να κάνουν κάποια αίτηση.

Επιταγή ακρίβειας: Οι δικαιούχοι

Περισσότεροι, από ότι τον περασμένο Απρίλιο όταν είχε καταβληθεί ξανά επιταγή ακρίβειας, θα είναι αυτή τη φορά οι δικαιούχοι. Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν αυξηθεί και έχουν ενταχθεί κι άλλες ομάδες πολιτών σε αυτούς, έτσι ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότεροι.

Δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας θα είναι:

  • Συνταξιούχοι με εισόδημα ως 9.600 ευρώ τον χρόνο και με οικογενειακό εισόδημα ως 16.800 ευρώ τον χρόνο
  • Ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • Δικαιούχοι του αναπηρικού δικαιώματος
  • Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού
  • Μακροχρόνια άνεργοι