ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντλίες θερμότητας: Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα

Αντλίες θερμότητας: Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα
Οι Αντλίες Θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες θέρμανσης.

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα εγκαθιστώντας αντλία θερμότητας στο σπίτι σας, τον πιο σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο θέρμανσης

Οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, σε συνδυασμό με την ανάγκη για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, μας ωθούν να υιοθετήσουμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, οι οποίοι είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και θα μας αποφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι Αντλίες Θερμότητας είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες θέρμανσης κάθε τύπου κατοικίας και αποτελούν μια μακροχρόνια επένδυση με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα.

Μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα σε κάθε τύπο σπιτιού, σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια και να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης καθώς και με σώματα Fan Coils, ενώ μπορούν επίσης να εφαρμόσουν σε κεντρικά συστήματα θέρμανσης. Η λειτουργία τους μπορεί να συνδυαστεί και με ηλιακό θερμοσίφωνα ελαχιστοποιώντας το κόστος για ζεστό νερό χρήσης καθώς και με φωτοβολταϊκά συστήματα, για μηδενισμό του κόστους θέρμανσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Αντλίες Θερμότητας είναι το φιλικότερο προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον λέβητα πετρελαίου και αερίου, οι Αντλίες Θερμότητας έχουν τον καλύτερο βαθμό απόδοσης καθώς η 1 kWh ενέργειας μετατρέπεται σε 3 έως 5 kWh θέρμανσης, ενώ η 1 kWh πετρελαίου μετατρέπεται σε 0,8 kWh θέρμανσης.

Επιπλέον, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι γαιάνθρακες, η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από την αντλία θερμότητας παράγεται από ένα μίγμα καυσίμων, το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς το 2021 το 41,5%* της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα παράχθηκε από ΑΠΕ.

Η ΔΕΗ κατανοώντας την ανάγκη για βιώσιμες και εξατομικευμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους προσφέρει το ΔΕΗ myEnergy HeatPump, την ολοκληρωμένη λύση με εξειδικευμένη συμβουλευτική, 500€ επιβράβευση για την αγορά Αντλίας Θερμότητας με προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ και πράσινο ρεύμα επιλέγοντας την πρόσθετη υπηρεσία Green Pass.

Μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής που υπάρχει στο https://heatpumps.dei.gr, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον τύπο Αντλίας Θερμότητας που ταιριάζει στις ανάγκες του σπιτιού σας καθώς και για τα αναμενόμενα οικονομικά, ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα έχετε από την εγκατάστασή της.

Μάθετε περισσότερα για το καλύτερο σύστημα θέρμανσης για το δικό σας σπίτι και πώς μπορείτε να το αποκτήσετε στο https://heatpumps.dei.gr