ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσικνοπέμπτη: Μπριζόλες από... χρυσάφι - Μέχρι 80 ευρώ το ribeye

Τσικνοπέμπτη: Μπριζόλες από... χρυσάφι - Μέχρι 80 ευρώ το ribeye

Τσικνοπέμπτη: Ενώ για τους περισσότερους τα 10 ή 15 ευρώ φαίνονται πάρα πολλά λεφτά, υπάρχουν και εκείνοι, οι... καλοφαγάδες που επιλέγουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν premium κρέατα σε τιμές που ζαλίζουν

Φωτιά έχουν πάρει από νωρίς σήμερα ψησταριές, φούρνοι, τηγάνια και σούβλες με όλων των ειδών τα κρέατα ένεκα Τσικνοπέμπτης, οι καταναλωτές όμως καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τσικνίσουν.

Βέβαια, ενώ για τους περισσότερους τα 10 ή 15 ευρώ φαίνονται πάρα πολλά λεφτά, υπάρχουν και εκείνοι, οι... καλοφαγάδες που επιλέγουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν premium κρέατα σε τιμές που ζαλίζουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η καρδιά της μπριζόλας φτάνει τα 81,80 ευρώ. Το ribeye θεωρείται το πιο γευστικό και μαλακό κομμάτι κρέατος, με το περισσότερο ενδομυϊκό λίπος που το βοηθάει να παραμένει μαλακό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Η ποιότητα του κρέατος Black Angus το κάνει μοναδικό.

Για φτηνότερες επιλογές υπάρχει η περίφημη T-Bone ωρίμανσης 60 ημερών στα 32 ευρώ.

Στο τραπέζι της τσικνοπέμπτης τα μπιφτέκια είναι απαραίτητα. Τα μπέργκερ Black Angus ξεκινάνε από 22,80 ευρώ.

Αν το μπάρμπεκιου δεν είναι αρκετό για εσάς και θέλετε και κάτι ακόμα, οι μπουτίκ κρεάτων έχουν για τις γερές τσέπες τη λύση, καρδιά μόσχου μαριναρισμένη με ουίσκι με 26,90 ευρώ το κιλό.

Και αν θέλετε κάτι να... γλιστράει, πολλά κρεοπωλεία πωλούν σάλτσες μπαρμπεκιού στα 4,80 ευρώ τα 295 γραμμάρια.

Πόσο κοστίζει το τσίκνισμα με premium κρέατα

Εάν θέλουμε να κάνουμε το λογαριασμό για μία τετραμελή οικογένεια, με κρέατα που αναφέραμε παραπάνω, θα χρειαστεί να ξοδευτούν 254,10 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

2 κιλά μπιφτέκια (Black Angus): 45.60€
2 κιλά μπριζόλες Ribeye: 163.60€
1 κιλό μόσχος μαριναρισμένος σε ουίσκι: 26.90€
2 μουστάρδες με τρούφα: 18€
Σύνολο: 254,10€

Εάν το ποσό αυτό σας φαίνεται υψηλό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μεγάλων εξειδικευμένων κρεοπωλείων, για να διαπιστώσετε πως τα premium κρεατικά σε πολλές περιπτώσεις είναι sold out.