ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Πώς θα βρείτε τον πάροχο με τις χαμηλότερες χρεώσεις

Ρεύμα: Πώς θα βρείτε τον πάροχο με τις χαμηλότερες χρεώσεις

Οριακά σταθερές, με μικρές αυξομειώσεις είναι οι τιμές των παρόχων για το ρεύμα τον Μάιο.

Κρατώντας σε χαμηλό επίπεδο τις χρεώσεις προς τους καταναλωτές, με τους περισσότερους να μένουν κάτω από το επίπεδο των 16 σεντς/KWh, το ποσό κινείται προς τα κάτω με «βοηθό» τις κρατικές επιδοτήσεις για τα νοικοκυριά και τους αγρότες που θα καταφέρουν να μειώσουν την μηνιαία τους κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, η επιδότηση στο ρεύμα του Μαΐου και του Ιουνίου, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, ανέρχεται στα 15 ευρώ/MWh, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, σημειώνεται πως η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάιο και τον Ιούνιο ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ. Ποσό αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες μηνιαίες επιδοτήσεις.

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών ΡΑΕ και e-katanalotis

Όσοι καταναλωτές θέλουν να βρουν τον πάροχο με τις χαμηλότερες χρεώσεις ανά πάσα στιγμή, μπορούν να συγκρίνουν τα προσφερόμενα τιμολόγια μέσα από τη διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), αλλά και την πλατφόρμα e-katanalotis.

Με ένα κλικ στην πλατφόρμα Energy Cost, οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Παράλληλα, κάθε μήνα, οι τιμές της ενέργειας θα αναρτώνται στην πλατφόρμα e-katanalotis, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δουν ποιος πάροχος τους συμφέρει. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν ενημέρωση για την πορεία και τις μεταβολές των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και σε υπηρεσίες και αφετέρου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες.

Δείτε το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στην Ενέργεια ΕΔΩ