ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι μένουν εκτός προγράμματος

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι μένουν εκτός προγράμματος
Pixabay

Κοντά στις 250.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για τη διεκδίκηση των επιδοτήσεων που αφορούν την ανακύκλωση του συμβατικού θερμοσίφωνα με αντικατάστασή του από νέο ηλιακό.

Υψηλή συμμετοχή καταγράφηκε στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 250.000.

Υπενθυμίζεται πως, από τις 11 Μαϊου, όταν άνοιξε η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr, έως και τις 20 Ιουνίου, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 250 χιλιάδες.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου, αναρτήθηκαν στην ενότητα «Εξέλιξη» τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα».

Οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν στις λίστες ανά Περιφέρεια την συνολική βαθμολογία και κατάσταση της αίτησης τους. Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από την Τετάρτη 12 Ιουλίου (00:01) έως Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59).

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)
  • Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα.