ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Σε ιστορικό υψηλό η αύξηση του εξωτερικού εμπορίου το 2010

Κίνα: Σε ιστορικό υψηλό η αύξηση του εξωτερικού εμπορίου το 2010
Ιστορικό υψηλό αναμένεται να σημειώσει το τρέχον έτος ο όγκος εξωτερικού εμπορίου της.....

Ιστορικό υψηλό αναμένεται να σημειώσει το τρέχον έτος ο όγκος εξωτερικού εμπορίου της Κίνας, υπερβαίνοντας τα 2,9 τρισ. δολάρια, αλλά η χώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα το επόμενο έτος από τον αυξανόμενο προστατευτισμό του εμπορίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής China Daily, η οποία επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού εμπορίου της χώρας, Zhong Shan.

Ο Zhong ανέφερε επίσης ότι το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έχει καταγράψει σημαντική ανάκαμψη αλλά «η ανάπτυξη του εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας έχει μείνει πολύ πίσω» λόγω του αυξανόμενου διεθνούς προστατευτισμού του εμπορίου ενάντια στην Κίνα.

Οι όγκοι εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας υποχώρησαν στα 2,2 τρισ. δολάρια το προηγούμενο έτος μετά τα 2,56 τρισ. δολάρια του 2008 σύμφωνα με το: www.capital.gr .
Οι εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν ιστορικό υψηλό το Νοέμβριο, με τις εισαγωγές να σημειώνουν ετήσια άνοδο 37,7% στα 130,4 δισ. δολάρια και τις εξαγωγές να αναπτύσσονται κατά 34,9% στα 153,3 δισ. δολάρια.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, ωστόσο, συρρικνώθηκε στα 22,9 δισ. δολάρια το Νοέμβριο, υποχωρώντας από τα 27,15 δισ. δολάρια του Οκτωβρίου, το υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών.

πηγή: newscode.gr

Ροή Ειδήσεων