ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα τέλη Δεκεμβρίου το βοήθημα στους συνταξιούχους

Στα τέλη Δεκεμβρίου το βοήθημα στους συνταξιούχους

Στα τέλη του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους συνταξιούχους η δεύτερη οικονομική ενίσχυση της χρονιάς

Στα τέλη του Δεκεμβρίου πρόκειται να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

«Η διαφορά θα φανεί από τη σύνταξη του Φεβρουαρίου. Μελετούμε την πιθανότητα για αύξηση της σύνταξης χηρείας. Ως κυβέρνηση, σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις, αναφορικά με εκείνη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είμαστε συντεταγμένη Πολιτεία. Η οικονομία μας πηγαίνει καλά, διότι έχουμε δημιουργήσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», επεσήμανε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων.

«Κάθε κυβέρνηση προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για τον πόλεμο μεταξύ του ισραηλινού στρατού και τη Χαμάς, ενώ, προσέθεσε ότι «δεν μπορείς να απαλλάξεις τον Έλληνα πολίτη από τον φόρο».

Επικουρική σύνταξη για όλους με 15ετία – Έκδοση σε τρεις μήνες

Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε ετών ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θεμελιώνουν δικαίωμα για έκδοση επικουρικής σύνταξης, όπως προβλέπει διάταξη του «μίνι» αφαλιστικού νομοσχεδίου που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας.

Στόχος είναι να υποχωρήσουν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις στις 30.000 από τις 42.000 που είναι τώρα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη. Από τη συγκεκριμένη διάταξη ωφελούνται περί τους 12.000 – 13.000 ασφαλισμένους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται, επίσης, ότι η περίθαλψη θα αφορά από εδώ και στο εξής μόνο στα πρόσωπα με ενεργό ΑΜΚΑ, προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση των υπηρεσιών. «Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα μόνο για να νοσηλευθούν και τούς να γράψουν φάρμακα», τόνισε χθες ο κ. Γεωργιάδης.