ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Θεοχάρης: Ανάλογα τον προϋπολογισμό θα ενισχυθούν οι πολίτες τέλος του χρόνου

Χάρης Θεοχάρης: Ανάλογα τον προϋπολογισμό θα ενισχυθούν οι πολίτες τέλος του χρόνου

Χάρης Θεοχάρης: Τι είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κύκλους των ελεύθερων επαγγελματιών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην φορολόγησή τους.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή του Mega όπου και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μετρημένο αλλά αποτελεσματικό.

«Δεν είναι σκληρό το νομοσχέδιο, ίσα ίσα είναι ζυγισμένο, μετρημένο, ήπιο, αναλογικό και αποτελεσματικό. Επικεντρώνουμε στα ζητήματα των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά φέρνει και μια σειρά από διατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή», είπε χαρακτηριστικά , ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Η φοροδιαφυγή, από την αρχή έχουμε πει ότι είναι μία από τις 3 – 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις αυτής της τετραετίας. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης και των παιδιών μας», σημείωσε επίσης ενώ σχολίασε:

«Αυτήν την στιγμή δεν εξετάζουμε βελτιώσεις. Κάνουμε τον διάλογο, ακούμε τις όποιες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις. Καθ’ όλη τη διαδικασία τη διαβουλευτική, η κυβέρνηση αυτή ακούει, αλλά δε θα αλλάξει ο σκοπός του νομοσχεδίου. Δεν φτάνει να ακούσουμε ότι κάτι δε μας αρέσει, πρέπει να ακούμε και τις εναλλακτικές».

Ο κ. Θεοχάρης στη συνέχεια σημείωσε ότι στη φορολογία των ζευγαριών θα λαμβάνετε υπόψιν και το οικογενειακό εισόδημα.

«(…) Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει να τα δούμε και θα τα εξετάσουμε ώστε να πιάσουμε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί κάποιος πραγματικά, εύλογα, να πει ότι είχε λιγότερο εισόδημα».

Έκτακτο βοήθημα τέλος του χρόνου αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια που έχει καταλήξει βραχνάς για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ τόνισε επίσης ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών. «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο ίδιος υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους πολίτες στο τέλος του έτους, αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βλέπει τα πράγματα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι είναι στις πιο ευάλωτες οικονομικές καταστάσεις. Ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός», εξήγησε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όλα όσα είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στο Mega:

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός για Όλους 2023: Περισσότεροι δικαιούχοι και διεύρυνση στα κοινωνικά κριτήρια

Ελαιόλαδο: Αυξάνονται τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και νόθευσης - Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του

e–ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε «ταμείο» τη Δευτέρα (6/11) - Ποια επιδόματα θα καταβληθούν