ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Μεγάλες αυξήσεις τιμών και στα βρεφικά – παιδικά είδη

Ακρίβεια: Μεγάλες αυξήσεις τιμών και στα βρεφικά – παιδικά είδη
UNSPLASH.

«Τα προϊόντα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα», αναφέρουν καταναλωτές.

Ο συνδυασμός της αισχροκέρδειας με το ασταμάτητο ανοδικό «ράλι» της ακρίβειας έχει αναδειχθεί στο σοβαρότερο πρόβλημα, για εκατομμύρια πολίτες. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός μίας οικογένειας με μικρά παιδιά «τινάζεται» στον… αέρα, από προϊόντα που πωλούνται πολύ ακριβότερα στη χώρα μας, σε σύγκριση με άλλα κράτη της Ευρώπης.

«Δυσκολευόμαστε, κάθε 1η του μήνα σκεφτόμαστε τι πρέπει να πρωτοπληρώσουμε», αναφέρουν καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν την ακρίβεια να «αδειάζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Όλα τα προϊόντα για τη διατροφή και την περιποίηση του παιδιού είναι πανάκριβα, σύμφωνα με τους γονείς. Συγκεκριμένα, μία συσκευασία με επώνυμες πάνες νούμερο 4 (52 τεμαχίων) κοστίζει 30,43 ευρώ στην Ελλάδα και 19.92 ευρώ στο Βέλγιο.

Όσον αφορά τα μωρομάντηλα, Ελλάδα και Κύπρος έχουν τις υψηλότερες τιμές, αφού στη χώρα μας μία συσκευασία με τρία πακέτα 48 τεμαχίων κοστίζει 8,56 ευρώ, ενώ, στην Κύπρο 4,49 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA. Ακόμη, επώνυμο βρεφικό σαμπουάν κάνει 4,93 ευρώ (500 ml) στην Ελλάδα και 4,49 ευρώ στην Ιταλία.

Σχετικές ειδήσεις