ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

POS: Η παράταση στη διασύνδεση ήταν επιβεβλημένη

POS: Η παράταση στη διασύνδεση ήταν επιβεβλημένη

Η παράταση στη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών ήταν επιβεβλημένη, κυρίως για τεχνικούς λόγους

«Η παράταση στη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών ήταν επιβεβλημένη, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς δεν είχε καταφέρει να προβεί στην διαδικτυακή διασύνδεση για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως τεχνικούς λόγους, υπήρχαν προβλήματα και με την αναβάθμιση των τις ταμειακές μηχανές», είπε στο ΕΡΤNEWS η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου.

Πρόσθεσε ότι «μην ξεχνάμε βέβαια ότι υπάρχει και έλλειψη σε τεχνικούς που θα μπορούσε εγκαίρως να διεκπεραιώσει τη διαδικασία όλη αυτή την ώρα που μιλάμε.

Αυτό που έχουμε να συστήσουμε στις επιχειρήσεις είναι να μην επαναπαυθούν με την παράταση, αλλά να σπεύσουν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ουσιαστικά».

Ο επιπλέον μήνας αφορά όλους τους υπόχρεους οι οποίοι έχουν ένα μήνα περιθώριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών.

«Μετά έχουμε όμως +1 μήνα για όσους δεν καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού μέσα στο Μάρτιο, αλλά οι τεχνικοί τους κλείσουν ραντεβού μέσα στον Απρίλιο.

Αυτό όμως θα πρέπει να αποδεικνύεται», σημείωσε η κυρία Γεραγγέλου η οποία συμπλήρωσε ότι «μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ανοίξει και μια σχετική πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ραντεβού για τον Απρίλιο θα πρέπει να μπουν και να το δηλώσουν προκειμένου σε κάποιον έλεγχο να μην είναι αντιμέτωποι με τα πρόστιμα».