ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Μέχρι τις 11 Μαρτίου οι αιτήσεις - Πότε θα μπουν τα χρήματα

Επίδομα παιδιού: Μέχρι τις 11 Μαρτίου οι αιτήσεις - Πότε θα μπουν τα χρήματα

Η πρώτη πληρωμή του επιδόματος παιδιού αναμένεται στις 29 Μαρτίου 2024

Μέχρι τις 11 Μαρτίου και ώρα 18:00 το απόγευμα, έχουν τη δυνατότητα οι διακαιούχοι να υποβάλουν αίτηση χορήγησης του επιδόματος του παιδιού. Το επίδομα αφορά περί τις 800.000 οικογένειες, με τα ποσά που θα δοθούν θα είναι ίδια με πέρυσι.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Για τους δικαιούχους δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την οριστικοποίηση των αιτήσεων τους, καθώς αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται ανά διαστήματα, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Μάλιστα, η τελευταία προθεσμία για να λάβουν οι δικαιούχοι το σύνολο των επιδομάτων του 2024 εκπνέει στις 15 Ιανουαρίου 2025. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι θα λάβουν όλες τις δόσεις του '24 αναδρομικά.

Πότε «μπαίνουν» τα χρήματα του επιδόματος παιδιού

Η πρώτη πληρωμή αναμένεται στις 29 Μαρτίου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαρτίου 2024, σε όσους θα υποβάλουν νέα αίτηση.

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.