ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχούν οι βιοτέχνες

Ανησυχούν οι βιοτέχνες
Aνησυχία δημιουργεί, στο βιοτεχνικό κόσμο η μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων σε ταμείο διευρυμένων...

Aνησυχία δημιουργεί, στο βιοτεχνικό κόσμο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, η μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων σε ένα ταμείο διευρυμένων αρμοδιοτήτων.

Η ανησυχία απορρέει ως αποτέλεσμα της εκτίμησης ότι γνώμονας του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) θα είναι η υλοποίηση γενικότερων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, δηλαδή παράλληλα με τις εγγυήσεις δανείων θα παρέχει διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, υπηρεσίες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών, αλλά και χρηματοδότηση ΣΔΙΤ, όπως και συμβουλευτικές υπηρεσίες και ερευνητικό έργο.

''Θα μπορέσει τελικά να λειτουργήσει ικανοποιητικά ο τομέας παροχής εγγυοδοσίας του ΕΤΕΑΝ, ιδιαίτερα για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις; Ή θα υποβαθμιστεί ο θεσμός για τον οποίο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας έχει και πρωτοστατήσει στην ίδρυση του;'' διερωτάται σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το ΒΕΑ τονίζει ότι η αποκατάσταση της ροής ρευστότητας στην αγορά ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική και το νέο ΕΤΕΑΝ θα πρέπει να συμβάλει στον τομέα αυτό με ουσιαστική δράση εγγύησης δανείων στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του.