Κίνα: Πάνω από 200 παιδιά μολύνθηκαν από μόλυβδο
Τουλάχιστον 200 παιδιά δηλητηριάστηκαν στην ανατολική Κίνα από μόλυβδο που πιστεύεται...
Τουλάχιστον 200 παιδιά δηλητηριάστηκαν στην ανατολική Κίνα από μόλυβδο που πιστεύεται ότι προήλθε από δύο εργοστάσια κατασκευής μπαταριών. Ορισμένα μάλιστα από τα παιδιά αυτά δεν είναι καν ενός έτους.
«Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει και να μας δώσει μερικές απαντήσεις », δήλωσε η 48χρονη γιαγιά τριών παιδιών που δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο. Η μια εγγονή της είχε 245 μικρογραμμάρια μολύβδου ανά λίτρο αίματος, και παρουσίαζε σημάδια δηλητηρίασης όπως έλλειψη όρεξης και κούραση. Όταν ανά λίτρο αίματος υπάρχουν πάνω από 100 μικρογραμμάρια μολύβδου ο κίνδυνος είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της επαρχίας Anhui, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια μπαταριών, τα περισσότερα παιδιά που εξετάστηκαν ξεπερνούν το επίπεδο των 100 μικρογραμμαρίων.