ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράιχενμπαχ: Η κυβέρνηση να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις

Ράιχενμπαχ: Η κυβέρνηση να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις

Στους τομείς στους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει έμφαση αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist, ο Ράιχενμπεχ έθεσε ως προτεραιότητα στη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ εκτίμησε ότι η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει χρόνο.

Επίσης, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, τόσο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων όσο και για τη συνέχεια των αποκρατικοποιήσεων.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης αναφέρθηκε και στον φορολογικό τομέα, λέγοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων, ενώ Βρετανοί και Γερμανοί τεχνοκράτες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις σε κλάδους όπως αυτοί της οικοδομής, του τουρισμού, του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να προχωρήσουν οι αλλαγές ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές και να περιοριστούν οι διοικητικές διαδικασίες, ένας τομέας στον οποίο θα συνδράμουν ολλανδοί τεχνοκράτες.